Meclisin bugünkü gündemi belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 10.00'da TBMM Genel Kurulu Salonu'nda yapılacak olan 5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapacak. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

İlk toplantısını 24 Nisan 2004'te yapan Türkiye Öğrenci Meclisi, 5. Özel Birleşimini bugün yapıyor. Saat 10.00'da TBMM Genel Kurul Salonu'nda yapılacak olan toplantıya 81 ilden seçilerek gelen öğrenci temsilcileri katılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilk ve orta öğrenim düzeyindeki öğrencilerde seçme ve seçilme kültürünün yerleşmesi, kendi sorunlarını kendi bakış açılarıyla ele almaları, katılım ve hoşgörü anlayışı ile işlevsel demokrasi bilincinin oluşturulmasının sağlanması ve demokrasi kültürünü toplumun her kesimine yayılması amaçlanıyor.

''Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'' kapsamında faaliyet gösteren Türkiye Öğrenci Meclisi, okul türü ve düzeyi ayırımı yapılmaksızın ülkedeki yaklaşık 50 bin okulda yürütülüyor. Türkiye Öğrenci Meclisi, her okulda seçim yoluyla oluşturulan 'Okul Öğrenci Meclisi' ve okul öğrenci meclisi başkanları arasından da yine seçim yoluyla oluşturulan 'İl Öğrenci Meclisi' başkanlarından oluşturuluyor.

81 ilden gelen İl Öğrenci Meclisi Başkanları TBMM Genel Kurul'unda yapılan özel birleşimde, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanını seçiyor. Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmalarını tamamlamasının ardından bir bildiri yayımlıyor.

"5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi" bugün (25 Nisan 2008 Cuma) saat 10.00'da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmalarının ardından and içme töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı Üyelerinin seçiminin ardından Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak.

Saat 14.00'te başlayacak ikinci oturumda ise üyelerin gündeme ilişkin konuşmaları yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber