Sendikalar 1 Mayıs kutlama programını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Sekreteri Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ve 3 konfederasyonun oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'nde düzenledikleri basın toplantısında kutlama programını açıkladı.

Basın açıklamasını okuyan Türk-İş Genel Sekreti Mustafa Türkel, "Bakanlar kurulunun 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma bayramı olarak ilan etmesini sadece malumun ilanı olarak değerlendiriyoruz. Israrla ve kararlılıkla 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesini dile getiriyoruz. Bu konuda bakanlar kurulunu kararını yenilemeye davet ediyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ayaklar başı yönetmeye kalkarsa kıyamet kopar şeklindeki açıklamasını kınıyor ve protesto ediyoruz. Onun ayak takımı dediği insanlar, bu ülkenin eşit haklara sahip yurttaşlarıdır. Taksim Meydanı, 1 Mayıs'a da açık olmalıdır. Bu artık temel bir demokrosi ölçüsüdür. Hükümet hiçbir gerekçe ile bu hakkın önüne yasak koyamaz, koymamalıdır. Bütün emekçiler Taksim'i 1 Mayıs alanı olarak görmekte ve birlikte 1 Mayıs'ı kutlama kararlığınını halkımıza ilan etmektedir. Bu ülkemizde gerçek bir demokrasi alanında atılmış büyük bir adımdır. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak demokrasiye sahip çıkmaktır. Provakosyon olur gerekçesiyle Taksim'i yasaklamanın hiçbir inandırıcılığı yoktur. Başbakan'ı İçişleri Bakanını , bütün yurttaşlara ve kurumlara eşit uygulama yapmaya davet ediyor ve biran önce Taksim Meydanı'nı emekçilerin 1 Mayıs kutlamasına açmaya davet ediyoruz" dedi.

Türkel, kendilerinin 1 Mayıs'ın tam bir emek ve demokrasi şöleni içinde kutlanacağına inandıklarını ve tüm hazırlıkları buna göre yaptıklarını ifade ederek, "Türk-İş, DİSK ve KESK olarak başta mühendisler, öğretmenler, doktorlar, eczacılar, diş hekimleri, serbest muhasebeciler ve tüm emeği temsil eden kuruluşlar olarak hazırlıklarımızı tamamladık.

Toplanma yerlerimizi Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe olarak belirledik. Dolmabahçe'den Türk-İş, Şişli'den DİSK ve Şişhane'den KESK olarak yürüyeceğiz. Bizlerin arkasından belirlenen örgütler yürüyecekler. Bu bölgelerde toplanma saatimiz 10.00-11.00 olarak belirlenmiştir. Her 3 koldan da saat 11.00'de hareket ederek aynı anda Taksim'de buluşacağız. Konfederasyonlarımızın ve katılımcı örgütlerin genel başkan ve yöneticileri ile milletvekillerinden oluşan heyet, Kazancı Yokuşu ve Taksim Anıtı'na çelenk koyacak ve saygı duruşu yapılacak. Ellerinde karanfillerle yüz binlerce emekçinin alana girişi saat 13.00'te tamamlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber