Pratisyen hekimlerin atama kararnameleri hala çıkmadı

Haber Giriş : 15 Ekim 2004 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


20 Ağustos tarihinde Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu kuraya göre görev yerleri belirlenmiş ve gerekli müracaatı yapmış pratisyen hekimleriz. İlgili atamaların kararları Sağlık Bakanımız tarafından hala imzalanmadığı ve bize tebliğ edilmediği için görevimize başlayamamanın huzursuzluğunu yaşıyoruz. Biz ne zaman 'bir işimiz var' diyebileceğiz."

Pratisyen hekimler adına Olkan KARAHANLI

Geleceğimiz belirsiz...

Hekimlik, en zor ve stresli mesleklerin başında geliyor. Birbirine benzeyen kararlar, uygulamalar ve farklı Onur Kurulu kararları asla birbirini tutmuyor. Hoş, atamaları da öyle değil mi? Genç pratisyen hekimler biran önce hastaları ile ilgilenmek istemiş olsalar bile bu karar gereği kusur olabiliyor onlarda. Konu pratisyen doktorlar olunca, şöyle bana gelen mektupları bir karıştırdım. İlk bulgularım şöyle... Parasızlar, arabasızlar ve borçla idare ediyorlar. Bu yüzden de "Geleceğimiz belirsiz" demeyi ihmal etmiyorlar...

Sağlık Bakanlığı yetkilileri cevaplarıyla, atama onayı bekleyen yüzlerce pratisyen hekim adayının gönlüne su serptiler. Aldığım bilgiye göre sizin atama onaylarınız geçtiğimiz Cuma yola çıkmış ve belgeler elinize ulaşır ulaşmaz göreve başlayabiliyorsunuz.

Bu soruyla sık sık karşılaştıklarını belirten yetkililer, gecikmeleri ise onay ve postalama işlemlerindeki sıralamaya bağladılar. Aslında hiçbirimiz bahane üretecek durumda değiliz. Hasta yatakta çorba tasta. Dünya da insanın içine girip işlem yapan tek insan sizsiniz. Sizlerin sayesinde bundan böyle hastalık "İğne deliğinden gelsin, han kapısından çıksın."

Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber