Şehit binbaşı Mudanya'da toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şırnak'ta terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen'in cenazesi, Bursa'nın Mudanya ilçesinde toprağa verildi.

Duran Camisi'ndeki törene, şehit binbaşının ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, bazı milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit binbaşının annesi Mükerrem ve babası Raif Türkmen ile eşi Çağla ve kızı Ceren, tören sırasında güçlükle ayakta durabildi. Tümgeneral Ali Erdinç de şehit binbaşının ailesini teskin etmeye çalıştı. Şehit binbaşının 5 yaşındaki oğlu Doruk ise yakınlarının kucağında yer aldı.

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit binbaşının cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Buradan binlerce vatandaşın katılımıyla kortej eşliğinde taşınan cenaze, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan vatandaşlar, sloganlar atarak terör örgütünü lanetledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber