Mühendise gasp olayını polis planlamış!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de sattığı evin parasıyla tapu dairesinden çıkan 57 yaşındaki yüksek makine mühendisi Ferruh Tanyel'in sokakta önünü keserek bıçaklayıp parasını gasp eden, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. Olayda yere saçılan paralardan 10 bin YTL'yi alan yaşları küçük 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gasp olayını Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun planladığı öne sürüldü.

Yeni Mahalle Kanalboyu Sokak'ta 25 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Merkez Müdürü olan makine yüksek mühendisi Ferruh Tanyel, Eskişehir Tapu Dairesi'nde kendisine ait evi bir kişiye 115 bin YTL'ye satıp parasını aldıktan sonra bankaya gitmek için otomobiline bindi. Bu sırada Bursa Emniyet Müdürlüğü'de görevli polis memuru Remzi Kahraman (41) ile yanındaki arkadaşları Murat Gökalp (42) ve Caner Işık (25) 16 P 3602 plakalı otomobille, Önder Gürhan (28) ve Adem Özserçe de (27) 34 BE 1353 plakalı otomobillle Ferruh Tanyel'i takip etti.

DİRENİNCE BIÇAKLADI

Sivrihisar Caddesi'ndeki banka şubesi yakınlarında, otomobilini Porsuk Çayı kıyısına park edip poşet içerisine koyduğu 115 bin YTL'yle aracından inerek parayı yatırmak için bankaya gitmek isteyen Ferruh Taynel'in önünü Önder Gürhan ile Adem Özserçe kesti. Adem Özserçe, Tanyel'in elindeki, içerisinde para olan poşeti almak istedi. Paraları vermemek için direnen Tanyel'i Önder Gürhan sırtından ve bacağından bıçakladı. Ağır yaralanan Ferruh Tanyel'in elindeki poşet içerisindeki paralar sokağa saçıldı. 2 zanlı paraların büyük bir bölümünü alıp plakası çalıntı olduğu belirlenen 34 BE 1353 plakalı otomobile binip kaçtı. Olay yerinin yakınında bulunan ve gasp olayını plandıkları öne sürelen polis memuru Remzi Kahraman ile yanındaki arkadaşları Murat Gökalp ve Caner Işık'da 16 P 3602 plakalı otomobille olay yerinden uzaklaştı.

YERE SAÇILAN PARALARI ALIP KAÇTILAR

Bu sırada yere saçılan paralardan 10 bin YTL'yi yoldan tesadüfen geçmekte olan E.H. (17), H.S. (15) ve H.S. (17) alıp kaçtı.

Sırtından aldığı bıçak darbesi akciğerini delen evli 2 çocuk babası Ferruh Tanyel 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Tanyel'in 1999 seçimlerinde DSP'den Eskişehir 6'ncı sıra milletvekili adayı olduğu anlaşıldı.

KISA SÜREDE YAKALANDILAR

Vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen polisler, çevrede araştırma yapıp zanlıların kaçış güzergahlarında önlem aldı. Önder Gürhan ve Adem Özserçe olay yerine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Işıklar Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Opera binası yakınlarında 34 BE 1353 plakalı otomobilden inip kaçmak istedikleri sırada polisler tarafından kısa süreli kovalamaca sonucu yakalandı.

Yere saçılan 10 bin YTL'yi toplayıp kaçan E.H., H.S. ve H.S.'de kısa süre sonra paralarla birlikte yakalanıp gözaltına alındı.

POLİS VE 2 ZANLI İNEGÖL'DE YAKALANDI

Zanlılardan Önder Gürhan ve Adem Özserçe'nin ifadeleri doğrultusunda olay yerinde kaçan ve aralarında polis memurunun da bulundu 3 kişinin 16 P 3602 plakalı otomobille Bursa'ya gidebileceklerini belirleyen polisler durumu Bilecik ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis memuru Remzi Kahraman ile arkadaşları Murat Gökalp ve Caner Işık'ın içinde bulunduğu 16 P 3602 plakalı otomobil aynı gün saat 18.00 sıralarında Bursa'nın İnegöl ilçesinde Bölge Trafik ekipleri tarafından durduruldu. Araç içerisindeki Remzi Kahraman, Murat Gökalp ve Caner Işık'ı yakalayan trafik polisleri daha sonra bu 3 zanlıyı Eskişehir'den gelen polislere teslim etti. 3 zanlı da Eskişehir'e getirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gasp olayına karışan 5 zanlı ile saçılan paraları toplayıp kaçan yaşları küçük 3 zanlıda toplam 112 bin 945 YTL'yi bulduklarını, 2 bin 65 YTL'nin ise kayıp olduğunu belirtti.

Yola saçılan 10 bin YTL'yi toplayıp kaçan E.H., H.S. ve H.S. dün çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorgulamaları tamamlanan polis memuru Remzi Kahraman ile Murat Gökalp, Caner Işık, Önder Gürhan ve Adem Özserçe ise bugün adliyeye sevk edildi.

Makine yüksek mühendisi Ferruh Tanyel'i bıçakla ağır yaralayan Önder Gürhan ile paraları alan Adem Özserçe'nin 10 Nisan 2008 tarihinde Bayrampaşa Cezaevi'nden tahliye oldukları belirtildi. Önder Gürhan'ın öz annesinin ölümüne sebebiyet vermek suçunu işlediği öğrenildi.

POLİS MEMURU PLANLAMIŞ

İddiaya göre Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Remzi Kahraman, daha önceden tanıdığı Önder Gürhan ile Adem Özserçe'yi Bursa'ya çağırıp bir kaç gün ağırladı. Daha sonra Eskişehir Tapu Dairesi'nde ev satıp para alan kişileri gasp etme planı yapan Remzi Kahraman, olaydan 3 gün önce Önder Gürhan, Adem Özserçe, Murat Gökalp ve Caner Işık ile birlikte Eskişehir'e gelip Tapu Dairesi'nde para alan kişileri takip etti. Gasp edecek kimseyi bulamayan zanlılar, 3 gün sonra tekrar Eskişehir'e gelerek Tapu Dairesi'nde bir işleri varmış gibi para alan kişileri yeniden gözetledi. Ferruh Tanyel'i gözlerne kestiren zanlılar daha sonra eylemi gerçekleştirdi. Polis memuru Remzi Kahraman'ın gasp olayını gerçekleştiren Önder Gürhan ile Adem Özserçe'ye paraları aldıktan sonra otomobili terk etmelerini istediğini, kendisinin daha sonra bu 2 kişiyi aldıracağını söylediği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber