DTP'li Demirtaş tahliye edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askere gitmemek için ?çürük raporu' almakla yargılanan DTP'li Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 52 kişiye tahliye kararı çıktı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda kurulan mahkemede görülen davanın 5. duruşmasına sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren ?askerlikten kurtulmak için hile yapmak? suçundan yargılanan bazı yükümlü sanıklar, ?askerliğe elverişsiz raporu almak gibi bir kastlarının olmadığını? ileri sürdü.

Duruşma sırasında ?askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek? suçundan yargılanan bazı sanıklar da uzun zamandır tutuklu bulunduklarını ve bu durumun mağduriyetlerine neden olduğunu ileri sürerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu, ?askerlikten kurtulmak için hile yapmak? suçundan yargılanan ve mahkeme huzurunda sorgu ve ifadeleri tespit edilen 52 yükümlü sanığın tahliyelerine karar verildiğini açıkladı.

?YİĞİT LAKABIYLA ANILIR'

Bu arada, davada Demirtaş'ın avukatları askeri mahkemenin görevsizlik kararı vererek, dosyayı sivil mahkemeye göndermesini talep etti. Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, ise şu yanıtı verdi: ?Anadolu'da bir laf vardır. Yiğit lakabıyla anılır. Demirel'e Baba, Özal'a Tonton, Başbakanımıza da Kasımpaşalı lakapları uygun görülmüştür. Umarım Demirtaş da bu suçtan dolayı başka bir lakapla anılmaz.?

En centilmen sanık

TARTIŞMA üzerine söz alan Demirtaş, savcı ile odasında görüşürken daha iyi anlaştıklarını belirterek, ?Savcımızın nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Politikacıların konuşacağı yer mahkemeler değildir? derken, Savcı Üçok, ?Ben teşekkür ediyorum, en centilmen sanıksınız? dedi. Bunun üzerine devreye giren Hakim Ahmet Erdem, ?Lütfen, savcım uzatmayın? diyerek konuşmayı bitirdi. Duruşmayı DTP milletvekilleri de izledi.

Kıvanç EL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber