Öğrencilerden 'Bilimsel' protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir grup öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ?1. Bilim Şenliği? için projelerinin incelenmeye dahi alınmadığını ileri sürerek, protesto etti.

Ceyhan Anadolu Kız Meslek Lisesinde bugün ilçedeki ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin bilimsel projeleri yarıştı. Öğrenciler, projelerini ve amaçlarını anlattı. Halil Çiftçi Anadolu Lisesinden bir grup öğrenci ise değerlendirmeye alınmadığını ileri sürdükleri eserlerini kendi imkanlarıyla, diğer projelerle aynı alanda sergiledi. Söz konusu öğrenciler, ?Matematikte Pratik Çözüm?, ?Otomatik Araç Yangın Söndürücü? ve ?Doğal Yollarla Isı, Su ve Elektrik Tasarrufu Sağlayarak Geri Dönüşüme Katkıda Bulunmak? konularında geliştirdikleri projelerinin incelenmeye dahi alınmadığını öne sürdü.

Öğrenciler, hazırladıkları projelerinin yanına ?Eserlerimizi incelemeye dahi layık görmediğiniz için teşekkürler? ve ?Bu eserler incelenmeye layık görülmemiştir? yazılarını asarak, yetkililere tepkilerini dile getirdi.

Gazetecilere açıklama yapan öğrenciler, ?Aylardır topluma yararı olacağına inandığımız bilimsel araştırmalarla uğraştık. Bunun bir yarışma olduğunun ve herkesin dereceye giremeyeceğinin farkındayız. Ancak, en azından 'bunlar ne yapmış?' denilerek projelerimizin incelenmesini isterdik? diye konuştular.

?SORU ÇÖZÜMÜNÜN MAKETİNİ İSTEDİKLERİ? İDDİASI...

Emre Akın adlı öğrenci de ?Matematikte Pratik Çözüm? konulu projesinin neden incelemeye alınmadığını sorduğu yetkililerden, ?maketini göndermemişsin? yanıtını aldığını iddia ederek, ?Ben projemde bazı matematik sorularının nasıl kolayca çözülebileceğini anlattım. Ancak benden bunun maketini istiyorlar? diye sitem etti.

Öğrencilerin yanına gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise ?Bunun için üzülmeyin. Belki jürinin gözünden kaçmıştır. Siz, hiçbir şey olmamış gibi araştırmalarınıza devam edin ve asla pes etmeyin? diyerek öğrencileri teselli etmeye çalıştı.

Öğretmenler arasından oluşturulan jüri tarafından yapılan incelemeler sonucu ilk 8'e giren projelerin 7-8 Mayıs tarihlerinde Adana'da yapılacak 1. Bilim Şenliği'nde Ceyhan'ı temsil etmeye hak kazandığı bildirildi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAYLACI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise olayın okul yöneticilerinin duyarsızlığından kaynaklandığını savundu.

Yaylacı, şunları kaydetti:

?Bizim kimseye kastımız yok. Olay tamamen söz konusu okuldaki yöneticilerin duyarsızlığından kaynaklanmıştır. Bütün okullarımıza belirli bir süre içinde projelerini bize iletmeleri için çağrıda bulunmuştuk. Fakat bu projelerin bize iletilmediğini öğrendim. Arkadaşlarımızın duyarsızlığına çok üzülüyorum. Bu saatten sonra ilk 8'e giren projelerden birini çıkartıp söz konusu projelerden birisini onun yerine koymamız olmaz. Bu nedenle Adana'daki Milli Eğitim yetkilileriyle görüşüp, proje sayısının 9'a çıkarılmasını sağlamaya çalışacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber