10. Gıda Kongresi Erzurum'da yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 20:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Atatürk Üniversitesi 2008 yılında iki önemli kongreye ev sahipliği yapacak. Türkiye 10. Gıda Kongresi ile 2. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye 10. Gıda Kongresi 21-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1978 yılından beri belirli aralıklarla düzenlenen kongrenin 10.'su Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünün katkılarıyla yapılacak.Kongrenin temel amacı; gıda mühendisliği ve gıda teknolojisi alanında faaliyet gösteren üniversitelerin ilgili bölümleri, gıda ve yan sanayi kuruluşları, araştırma enstitüleri araştırma merkezleri ve resmi kurumlardan araştırmacı, yönetici ve diğer ilgili kişileri bir araya getirerek gelişmeleri tartışmaktır." denildi.

HAYVANCILIK ELE ALINACAK

Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yapacağı 2. Ulusal Veteriner ve Zootekni Kongresi'nde ise Türkiye ve bölgede hayvancılık sektörü ele alınacak. 2-4 Temmuz 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongreye katılacak bilim adamları, hayvan yetiştiriciliği ve islahı, hayvancılık işletme ekonomisi, biyoistatistik, genetik konularındaki son gelişmeleri gözden geçirecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber