Vergi dairesinde rüşvete 16 gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MEHMET YİRUN Tekirdağ DHA

Çorlu Vergi Dairesi Müdürü ile bir görevli ve İstanbul Vergi Dairesi'nden bir memur ?rüşvet, irtikap ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturmak? suçlarından gözaltına alındı

Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel, Çorlu Vergi Dairesi'nde görevli bir memur ve İstanbul Vergi Dairesi'nde görevli diğer bir memur ile birlikte 13 kişi ?rüşvet, irtikap ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturmak? suçlarından gözaltına alındı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan ?Veren 06? kod adlı operasyon kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipler Adıgüzel'in cep, ev ve makam telefonlarını dinledi.

Altı ay süren teknik takibin ardından rüşvetin belirlendiği belirtildi. Bunun üzerine ekipler, dün sabah operasyon yaptı. Operasyon kapsamında Adıgüzel'le birlikte memur Ali G., diğer memurların şaşkın bakışları arasında gözaltına alındı.

Bacanak da gözaltında

Operasyonu genişleten jandarma, Adıgüzel'in ev ve işyerindeki evrak ve dosyalar ile cep telefonlarına el koydu. Operasyonda dinlemeye takılan 14 kişi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Adıgüzel'in İstanbul Vergi Dairesi'nde çalışan bacanağı Abdullah Ö. de bulunuyor.

Teknik takip sırasında ilginç telefon konuşmaları kaydedildi. Rüşvete aracılık yapan Ali G., Nuri K., İsa B., Tahir Y., Yavuz Ş., Fedai G., Erdinç A., Abudullah Ö. ile Adıgüzel'in konuşmalarında, ?Kâğıt var mı yok mu, boş mu dolu mu? Dolu olsun, karnı aç mı, tok mu? Dolu gel görüşelim? gibi şifreli kelimeler kullanıldığı tespit edildi.

Vergi dairesindeki operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 7'si alınan ifadelerinin ardından jandarma tarafından serbest bırakıldı.

Adıgüzel, memur Ali G., İstanbul Vergi Dairesi memuru Abdullah G., Mali Müşavir Nuri K., esnaf İsa B., Tahir Y., Erdinç A., Fedai G. ile müteahhit Yavuz Ş.'nin sorgusu sürüyor. Yetkililer gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber