Emniyet, başmüfettişini savcılığa şikayet etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOLGA ŞARDAN Ankara

Emniyet Müdürü C.K.'nın, bir sanığa otel masraflarını ödediği için dinlenip dinlenmediği konusunda bilgi verdiği saptandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Teftiş Kurulu'nda başmüfettiş olarak görev yapan Emniyet Müdürü C.K.'nın adı BOTAŞ ihalelerinin soruşturulduğu Mavi Hat dosyasına karıştı.

1. Sınıf Emniyet Müdürü olan C.K.'nın, Mavi Hat dosyasının sanığı olan Metin Karakaya'ya, otel masrafları karşılığında telefonunun dinlenip dinlenmediği konusunda bilgi verdiği saptandı.

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM), C.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karakaya'nın, C.K. için İstanbul Maçka'daki Mega Otel'de Ramazan Güneş adına rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Bunun üzerine yeni takip çalışması yapan polis, C.K.'nın Güneş adına yaptırılan rezervasyonla 21 Nisan 2006'da otele giderek kaldığı ve otel masraflarının da Karakaya tarafından karşılandığı saptandı.

Devam eden teknik takiplerde, telefonlarının dinlendiğinden şüphelenen sanık Karakaya'nın, Emniyet Müdürü C.K.'ya dinleme olup olmadığını şifreli olarak sorduğu, C.K.'nın da sistemlerde herhangi bir şey olmadığını söylediği kayıtlara girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber