'Mukavemet edilen' polis açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Marmaris'te Galatasary-Fenerbahçe derbisini kutlayan bir vatandaşın hastanelik olmasıyla ilgili olayda bir polis açığa alındı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Çebi ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Galatasaraylı taraftarı darp ettiği iddia edilen bir polisin açığa alındığını söyledi. Darp edildiği iddia edilen vatandaşın polis memuruna kafa vurduğunu öne süren Özdemir, şahıs tarafından darp edildiği iddia edilen polis memurunun fotoğrafını gazetecilere göstererek "Polis memurumuz nefsi müdafaa diyebileceğimiz bir şekilde kendisini savunmuştur, ancak ortaya çıkan görüntü çok kötü. Bundan dolayı polis memuru hakkında soruşturma açtık ve açığa alındı" dedi.

Kaymakam Özdemir, abartılı bir güç kullanımı varsa hukukun gerekli cezayı vereceğine işaret ederek, "Olayın ayrıntılarını öğrendikten sonra Emniyet Müdürümüz ile bir araya gelip bu kararı aldık. Birisi polise kafa atarsa onu dövmek gerekmez" diye konuştu.

'Üzüldüm'

Yaralı şahsın hastanedeki görüntüsüne bakınca üzüldüğünü dile getiren Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Çebi ise bunun bütün polislere mal edilmemesini istedi. Hastanede burnundan ameliyat edilen İsmail Çınar ise dün sabah taburcu edildi. Savcılığa ifade veren Çınar, "Beni darp eden polisten şikâyetçiyim. Ben polise mukavemette bulunmadım. Bir polisin durumuna, bir de benim durumuma bakılsın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber