Günay: Emekçi ve polisin halay çektiği 1 Mayıs

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ?1 Mayıs'ı bir tek taşın atılmadığı, bir tek camın kırılmadığı, bir tek çiçeğin koparılmadığı, emekçiyle polisin halay çekerek kutladığı bir gün olarak görmek istiyoruz? dedi.

Bakan Günay, Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresince yaptırılan Çorlu Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çorlu'nun emekle gelişen bir yaşam merkezi olduğunu söyledi.

Yarın kutlanacak 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanmasını isteyen Günay, şunları kaydetti:

?Çorlu sanayinin hizmet sektörünün omuzları üzerinde yükselen bir kent. Hızla gelişen emek üzerine yükselen bir kent. Yarın da Türkiye'de 1 Mayıs kutlanacak. Dünyada 1 Mayıs emeğin bayram yaptığı bir gün. Ne yazık ki ülkemizde yılarca biz bu bayram gününün tadını çıkaramıyoruz. Ne yazık ki siyasi gösteri alanı olarak bu kutlamaları görenler, 1 Mayıs'ı şenlik havasında kutlamaktan bizi mahrum ediyorlar. İlk defa bir Cumhuriyet hükümeti, ilk kez 'Emek ve Dayanışma Günü' kabul etti. Tatil etmedi, çünkü 'Turizm Günü' kutladık, 'Çevre Günü' kutlayacağız, bunlarda da tatil yok. Şimdi 1 Mayıs gününü çatışma günü olarak değil, dayanışma ve birliktelik günü olarak kutlamak istiyoruz.?

Türkiye'nin birlikteliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Günay, ?1 Mayıs'ı bir tek taşın atılmadığı, bir tek camın kırılmadığı, bir tek çiçeğin koparılmadığı, emekçiyle polisin halay çekerek kutladığı bir gün olarak görmek istiyoruz? dedi.

Günay, hükümetin tüm tedbirleri alma konusunda iyi niyet ve kararlılık içinde olduğunu belirterek, ?Anıtsal mekanlarda, Atatürk heykellerinde çelen bırakmak, çiçek bırakmak elbette yaşanacaktır. Büyük mitingler, büyük gösteriler, esnafı, ulaşımı rahatsız etmeden ayrılan alanlarda kutlanmalıdır? diye konuştu.

?TÜRKİYE KABUĞUNU KIRIYOR?

Türkiye'nin kültürel yatırımlar konusunda kabuğunu kırdığını belirten Günay, şöyle devam etti:

?Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Kırşehir'de Japonya müze temeli attı, Moskova'da Türk günü açılışını yaptık. İstanbul 2010 yılında dünya sahnesine çıkacak. Fransa'da gelecek yıl Türk gününü kutlayacağız. Dünyanın en büyük kitap fuarında Frankfurt Kitap Fuarında Türkiye misafir ülke olarak bulunacak. Türkiye kabuğunu kırıyor. Sıradan Ön Asya devleti olmaktan, sıradan Doğu Avrupa ülkesi olmaktan çıkıyor. Bir dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor.?

?DEMOKRASİNİN BOY AYNASI MİLLETİN BOY AYNASIDIR?

Günay, Türkiye'nin ilerlemesinin barışa, huzura, istikrara ve demokrasiye inanmaktan geçtiğini ifade ederek, ?Ülkemizde birbirimizi tam olarak sevmeye, din, dil, ırk farkı gözetmeden birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var? dedi.

?Hepimiz birbirimizi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğumuz için sevmeliyiz? diyen Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Türkiye'de demokrasinin sürmesine, yani halkın getirdiğini halkın götüreceğini öğrenmeye ihtiyacımız var. Demokrasi budur arkadaşlar. Kendinizi halka benimseteceksiniz, demokrasinin boy aynası milletin boy aynasıdır. Bunu içimize sindirirsek, Türkiye'de barış, kardeşlik, demokrasi sürerse Türkiye en kısa zamanda Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine yükselir.?

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da Çorlu'daki merkezin hızla gelişen Çorlu için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise bu merkezin AK Parti Hükümetinin gençliğe verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Kültür Merkezinin temeli Bakan Günay tarafından atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber