Yüksek İhtisas Hastanesinde vardiya işkencesi...

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 00:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BU İŞ YERİNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DEĞİL TOPLU KATLİAM YAPILMAKTADIR.

Bizler Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak çalışmaktayız.

Hastanemizde Ankara'da benzeri bulunmayan vardiya saatleriyle (7-16, 15-23, 23-08 olarak) çalışmaktayız. Bazen vardiya saatlerinin düzensizliği nedeniyle sabah 8'de çıkıp, 14'de bazen de 23'den çıkıp 07'de işe gelmek zorundayız. Ulaşım şartları ve fizyolojik ihtiyaçlar dikkate alındığında günde 3-4 saat dinlenip tekrar iş başı yapıyoruz. Ve bizlerden verimli olmamız beklenmektedir.

Başhemşirelik isteklerimiz ve verilen yüzlerce dilekçeye ilgisiz kalmaktadır. Müdürlük tarafında servis imkanlarının kısıtlanmasıyla gece saat 01'den önce evlerimize gidememekteyiz. Toplam kalite yönetiminin ana prensibi olan Kaizen ilkesi ( sürekli iyileştirme, sürekli gelişme) dikkate alınmadan yapılan uygulamalar bizleri mesleklerimizden nefret eder hale getirmektedir.

Tayin isteklerimiz başhemşirelik tarafından engellenmekte olup, Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan uygulamalara maruz kalmaktayız. Hastane Müdürlüğü ve Başhemşirelik arsındaki çatışmanın kurbanı oluyoruz.

Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafında sağlık memurlarının servislerde ve yoğun bakımlarda çalışmaması için başhemşirelik uyarıldığı halde bu uygulama aylardır devam etmektedir.

Etkili referans (torpil) sahibi olanlar en güzel yerlerde çalışmaktadır.

Sizden ricamız sesimizi biz duyuramadık bari siz duyurunda hastanemiz insancıl şartlarda çalışmamız için nöbet sistemine geçsin.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Yorum Yazan: Ankara TYİH çalışanları adına bir gurup hemşire.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber