Kamuda denetim dışı alanlar artıyor

Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı, görevlerini baskılara direnerek yapmaya çalıştıklarını, kamuda denetim dışı alanların gittikçe arttığını açıkladı

Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Genel Başkanı Atılay Ergüven, yolsuzluklarla mücadelede başarılı olunabilmesi için, teftiş ve denetim kurullarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Ergüven, ?Teftiş ve denetimden beklenen sonucun alınabilmesi için, kamuda denetimi düzenleyecek olan yasanın çıkarılmasına acilen ihtiyaç bulunmaktadır? dedi. Denetim Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ergüven, denetim elemanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarını sürekli gerilediğini belirterek şunları kaydetti:

?Baskılara direniyoruz'

?Denetim ve denetim elemanlarını bağımsızlık, objektiflik, yeterlilik, dürüstlük, güvenilirlik gibi meslek ilkelerinden uzaklaştırma gayretlerine rağmen, meslektaşlarımızın çoğunluğunun ilkelerinden taviz vermeyerek baskılara direndiğini ve görevlerini yerine getirmeye devam ettiklerini takdirle müşahade etmekteyiz.?

Denetim elemanlarına adına denetim yapılan makamlar tarafından bile sahip çıkılmadığını ileri süren Ergüven, son dönemde denetim elemanlarının, denetimin muhatabı olan kişi ve kurumlarla hasım konumuna düşürüldüğüne dikkat çekti.

Kamuda denetim dışı alanların gittikçe arttığına vurgu yapan Ergüven, kurumların merkez birimlerinin teftiş ve denetime kapalı hale getirildiğini, bu nedenle de teftişten beklenen faydanın sağlanamadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber