Çelebi: 1 Mayıs kutlamalarını engellemeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonun Şişli'deki genel merkezi önünde bu sabah gerçekleştirilen polis müdahalesini kınadığını belirterek, "Bu ülkeyi germeyin, işçilerin 1 Mayıs kutlamalarını engellemeyin, hukuk ve yasa dışı iş yapmayın" dedi.

Süleyman Çelebi, DİSK Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, genel merkezin önünde ve İstanbul'un birçok yerinde 1 Mayısı kutlamak isteyenlere abluka uygulandığını ve müdahale edildiğini öne sürdü.

Basın mensuplarının da gaz maskeleri ile zor koşullar altında çalışmasından üzüntü duyduğunu belirten Çelebi, tüm emekçilerin 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladığını söyledi.

DİSK Genel merkezinde dün akşamdan itibaren DİSK ve bugün 1 Mayıs kutlamasına katılmak isteyen diğer örgütlerden kişilerin toplandığını belirten Çelebi, şöyle devam etti:

"Bugün ilk önce DİSK'e saldırıldı. Bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Şu anda Türkiye'de sıkıyönetim koşullarının ötesine geçen bir ceberut anlayış var. Şu anda Türkiye'de olağanüstü hali aşan uygulamalarla karşı karşıyayız. Burada 1500'e yakın kişi var. Eğer buradaki insanlardan birinin burnu kanarsa, bunun sorumlusu iktidar ve vali olacaktır. Uygulanan abluka ortadan kaldırılmadır."

Türkiye'de demokrasi diye ortaya çıkanların bugünkü uygulamalarla demokrasi anlayışının anlaşıldığını belirten Çelebi, sabahki müdahalede bazı DİSK yöneticilerinin de gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber