Devlet kendine meydan okutmaz!

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Anayasal düzene başkaldırı sendika başkanlarına yakışmaz.'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama konusunda ısrar etmesini "düzene başkaldırı" olarak nitelendirdi. İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valili'ğinin kararında açıkça belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

?Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasa tanımam, yönetmeliği tanımam, ben Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut Anayasal düzene bir başkaldırı olarak değerlendirilir. 'Biz gireceğiz, karşımıza hiçbir güç çıkamaz' demek bir konfederasyon başkanına, sendika başkanına asla yakışmaz. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum."

GELECEK YIL DEĞİŞEBİLİR

Şahin, bu yıl İstanbul'da açık hava toplantılarının yapılacağı alanlardan birinin tercih edilebileceğini ifade ederek, ?Önümüzdeki yıllarda bir basamak daha çıkılabilir, belki yasal düzenleme gerçekleşir ve daha farklı mekanlarda 1 Mayıs'ı kutlamak mümkün olabilir. Kimse devlete ve devlet erkini kullanan mercilere meydan okumasın, devlet kendisine meydan okutmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber