Bakan Çelik:Kamu adına dileniyorum

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik nerede bir zengin hayırsever görse ondan derslik sözü almaya çalıştığını belirterek ?Benim dilendiğimi söylüyorlar. Evet ben dileniyorum kamu adına kamu için dileniyorum' dedi

TÜRK Eğitim Derneği tarafından 50 bin çocuğa eğitim malzemesi yardımı yapılması hedefiyle başlatılan ve MNG Kargo'nun da destek verdiği kampanyanın tanıtım toplantısına katılan Bakanı Çelik, her iki kuruluşa eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Zenginlerden derslik istiyorum

Eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak, eğitim alamayan çocuklara eğitim olanaklarını götürebilmek için her kesin elinden gelen imkanı seferber etmesini isteyen Bakan Çelik, ?Ben nerede zengin bir hayırsever görsem, kona girer, bir kaç derslik yaptırmanın sözünü alırım. O kadar ki milletvekili arkadaşlarım bana, ?seni dileniyorsun' deyip tepkilerini gösteriyorlar. Evet ben dilenilorum. Kamu adına, kamu için dileniyorum' dedi.Öğrencilere yardım kampanyasına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Türkiye, Çankaya'dan, Nişantaşı'ndan ibaret değildir. Bir de öteki Türkiye var. Onlar bizden dostluk bekliyor. Sizin, benim için demode kabul edilen şeyler onların temel ihtiyacı olabilir' diye konuştu. Bakan Çelik kendisinin de zor koşullarda okuduğunu belirterek ?72 kişinin aynı koğuşta yattığı yatılı okulda okudum' dedi.

Muhalefet de öğrenci affı istesin

Öğrenci affına yönelik soruyu da yanıtlayan Çelik, öğrencilerin hangi nedenle okulla ilişiklerinin kesildiğinin önemli belirterek, ?TBMM'de eğer iktidar ve muhalefet bu konuda gönüllülük gösterirse, gerçekten iki grubun teklifi olarak gelirse biz bu meseleyi daha kolay getiririz. Ama, maalesef Türkiye'de bu af meselesi böyle sara nöbetleri gibi her vesileyle gündeme geliyor ve bu da sağlıklı değil. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok af gündeme gelmez. Bu da bizim eğitim sistemimizin biraz da çarpıklığından kaynaklanıyor' dedi.

Yönetmelik değişikliği

Bakan Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'ndeki değişiklikle ilgili olarak da ?Ben, ortaöğretim yönetmeliğini henüz imzalamadım. Basına yansıyanlar arkadaşlarımızın yaptığı taslak çalışmadır' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber