Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı, 4 Mayıs'ta yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPYB) Sınavı tüm yurtta 4 Mayıs Pazar günü, saat 10.00'da belirlenen okullarda tek oturumda yapılacak.

İlköğretim 4. sınıftan sonra girilen devlet parasız yatılık ve bursluluk sınavı 5,9,10 ve 11. sınıfların sınavı bu Pazar günü tüm yurtta il ve bazı ilçe merkezleriyle birlikte yurt dışında ise Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Aşkabat, Bakü ve Cidde'de merkezi sistemle aynı anda yapılacak.

Sınav sonuçları ise 31 Temmuz'da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde kimlik numaralarını girerek öğrenebilecek.

Şanlıurfa il merkezinde ise 7, bağlı ilçelerinden Birecik'te 2, Siverek'te 3 ve Viranşehir ilçesinde de 3 okul olmak üzere toplam 15 okulda yapılacak. İl genelinde 4 bin 391 öğrencinin sınava girmesi bekleniyor.

Şanlıurfa'da bu yıl ki 2008 Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı, Merkez ilköğretim Okulu, Şanlıurfa Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Bahçelievler İlköğretim Okulu, Cengiz Topel İlköğretim Okulu, Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlköğretim Okulu, Birecik ilçesi Sadettin ve Feyhan Karata İlköğretim Okulu, M.Adil Çulcuoğlu İlköğretim Okulu, Siverek Gazipaşa İlköğretim Okulu, Mehmetçik İlköğretim Okulu, Siverek İlköğretim Okulu, Viranşehir'de Viranşehir Anadolu lisesi ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda tek oturum halinde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber