Vali Güler: 530 kişi gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs gösterilerinde, kanunsuz gösteri yürüyüşü yapan, polise taşla sopayla, sapanlarla direnen 530 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Vali Güler, yaralanan 38 kişinin 8'inin polis olduğunu ifade etti.

Güler, yaralananların bir kısmının gazdan etkilendiğini, bir kısmının da taş ve sopa gibi etkenlerle hastaneye müracaat ettiğini kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün gerçekleşen olayların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Vali Güler, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da kanunsuz gösteri ve yürüyüşleri önlemek için yoğun güvenlik önlemi alındığını vurguladı. Vali Güler, şöyle dedi:

"Özeliklle alınan tedbirler sonucunda büyük bir olay meydana gelmeden kanunsuz eylemler engellendi. Bir süreden beri İstanbullulara genel hayatın etkileneceği uyarısında bulunmuştuk. Bazı yollarda metro noktlarında kısıtlamalar uygulandı.

Kanunsuz gösteri yürüyüşü yapan polise taşla, sopayla, sapanlarla direnen 530 kişi gözaltına alındı. 38 kişi yaralandı. 8'i polistir. Bir kısmı gazdan etkilendi. Bir kısmı da taş ve sopa gibi etkenlerle hastaneye müracaat etmiştir.

Kanunsuz bir toplantının mutlaka yasalar çerçevesinde engelleneceği ifade edilmesine rağmen bazı kurumların buna uymayarak bu toplantıları yapma ısrarları elbette bir gerginlik yaratmıştır. Maalesef bu gerginlik neticesinde bazı vatandaşlarımız zarar görmüşlerdir. Bundan mağduriyet sözkonusu olmuştur. Bunun sorumluluğu bu gerginliği yaratan kişilerdedir. Bununla ilgili yargı mercilerince belirlenecektir. Polisimiz, jandarmamız bütün kurum ve kuruluşlar büyük fedakarlıkla görev yapmışlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber