Yurtta hava tahmini

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde bugün ve yarın hava açık ve ılık olacak, sıcaklık biraz daha artıyor. Hafta sonu ise geçen ülke genelinde bahar yağmurları ve yine biraz serinleme bekleniyor.

- İstanbul, Ankara ve Bursa'da hava açık ve sıcak, öğleden sonra bulutlanma biraz artabilir. Hafta sonu yüzde 80 yağmur olasılığı var, yağmur günboyu değil de ara ara yağacak. İzmir güneşli ve sıcak, pazar günü ise sertleşecek rüzgar, havayı bulutlandıracak ve biraz soğutacak. Adana açık ve sıcak. Bugün İstanbul ve Ankara 23, İzmir 26, Bursa 24, Adana 27 derece.

Marmara Bölgesi'nde öğleden önce hava güneşli, öğleden sonra ise bulutlanma biraz artacak, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli'de hafif yağmur da olabilir. Sıcaklık bugün 25 dereceye yaklaştı. Marmara bu hafta sonunu da bulutlu ve ara ara yağmurlu geçirecek, yağış sıcaklığı 4-5 derece düşürecek. Bugün Edirne 25, Çanakkale 21, Sakarya 25 derece.

İç Anadolu'da hava parçalı ve az bulutlu, rüzgar hafif esiyor ve hava ılık. Hafta sonu yine kısa süreli bahar yağmurları bekleniyor, yağış olan yerlerde sıcaklık fazla olmasa da düşecek. Bugün Konya 22, Eskişehir 19, Sivas 18 derece.

Ege Bölgesi'nde güneşin etkisi ve rüzgarlarında zayıf olması ile sıcaklık daha yüksek hissediliyor. Hafta sonu özellikle pazar günü gökyüzü bulutlanacak ve kıyılarda sert esecek karayel serinlemeye de neden olacak. Kütahya ve iç kesimlerde ise yağmur geçişi bekleniyor. Bugün Denizli ve Muğla 25, Kütahya 20 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu bugün açık ve sıcak. Ancak cumartesi ve pazar günü Akdeniz'in özellikle iç kesimleri kapalı olacak ve bazı ilçelerde bahar yağmurları bekleniyor. Güneydoğu'da hafta sonu hafif yağmur olasılığı var. Antalya 25, Diyarbakır 26 derece.

Doğu Anadolu'da sadece Erzurum-Kars, Ağrı-Van arasında kısa süreli bir yağmur olabilir, ancak bölgede hafta sonu da yağışlar bu şekilde devam edecek. Erzurum 14, Malatya 23, Van 15 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde hava genelde açık ancak Çorum ve Amasya'da hafif yağmur olabilir. Haftasonu Bolu-Samsun arasında gök gürültülü bahar yağmurları ve serinleme olacak. Bugün Trabzon 16, Samsun 20, Bolu 19 derece.

DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber