Sahte diplomayla işe giren 9 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'in Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışma sonucu, temin ettikleri sahte diplomalarla Bursa, Bilecik, Bozüyük ve Osmaneli'de faaliyet gösteren fabrikalarda işe girdikleri iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Bir ay önce para karşılığı sahte diploma hazırladığı iddiasıyla tutuklanan bir şüphelinin ifadesinden yola çıkarak araştırmayı genişleten Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerin sahte diplomaları işe başvurularında kullandıkları yönünde bilgi aldı.

Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bursa, Bilecik, Bozüyük ve Osmaneli ilçelerinde faaliyet gösteren fabrikalara gönderilen yazıyla, Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve İstanbul Kartal Endüstri Meslek Lisesi diplomasıyla işe girenlerin veya müracaat edenlerin tespitinin yapılarak savcılığa bildirilmesi istendi.

Bursa, Bilecik, Bozüyük ve Osmaneli'deki fabrikalarda çalışan E.K, T.A, H.E, F.S, R.K, H.B, M.Y, Ş.H ve O.Ö'nün söz konusu okullardan diploma aldıkları tespit edildi.

Okul idarecileriyle yapılan görüşmelerde söz konusu 9 kişinin bu okullardan diploma almadıkları saptandı. Ayrıca yapılan araştırmada, geçen ay tutuklanan şüphelinin yaklaşık 40 kişiye daha sahte diploma düzenlediği, bu konuyla ilgili de çalışma yapıldığı bildirildi.

Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 9 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber