Her Talep Makul Değildir... KPSS Sonuçlarının Geçerliliği Uzatılmamalıdır

Siyasi iktidarların KPSS sınav sonuçlarına ilişkin olarak yaptıkları en önemli hata sınav sonuçlarının geçerliliğini uzatmaktır. 1999 yılı DMS sınav sonuçları, 2002 yılında, 2 yıl uzatılmıştı. Yine 2004 yılı KPSS sınav sonuçları, 2006 yılında, Bakanlar Kurulu Kararıyla, uzatılmıştı. Şimdi yine, bir kısım adaylar tarafından, 2006 yılı sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin uzatılması istenmektedir. Artık bu türden talepler uygun görülmemelidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2008 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin uzatılması yönündeki talepler uzun bir süredir memurlar.net'e ulaşmaktadır. Ancak bu talepleri uygun bulmadığımız için, ana sayfadan bu talepleri olumluyan bir yazıya yer vermedik.

Bunun iki nedeni bulunmaktadır:

1- Bugüne kadar hiçbir ÖSS, OKS veya DGS sınavının geçerlilik süresi uzatılmamıştır. Bu nedenle de her aday, bu sınavların geçerlilik süresinin uzatılmayacağını bilerek bu sınavlara hazırlanmaktadır.

2- KPSS sınavların geçerlilik süresinin uzatılması karmaşaya neden olmaktadır. Özellikle de adaylar, öğrenim düzeyleri değişmesine rağmen yeni sınavlara girmemekte ve hile ile memur olmaya çalışmaktadır. En önemli sorunlardan birisi ise çözülen net sayısına bağlı olarak farklı puanlar alınmasına rağmen, eşit puanlar alınmış gibi uygulama yapılmasıdır.

Yukarıdaki iki nedenden dolayı KPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin uzatılması uygulamasından vazgeçilmeli ve sistemin sağlıklı temellere oturmasının temeli sağlanmalıdır.

Her sınav sonucu sadece geçerli olduğu yılları kapsamalıdır. Aksi halde, adayların sisteme olan güvenleri sarsılacak ve sınırda kalmış her adaydan yeni bir sınav öncesinde "uzatılma" talepleri gelecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber