Profesörün baz istasyonu zaferi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ (DHA)

Denizli Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek, evinin yanındaki apartmanda bulunan baz istasyonuna karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Dava dosyasını her ayrıntısına kadar bir avukat gibi kendisi hazırlayan Prof. Şimşek, yerel mahkemedeki davayı kazandı, ardından GSM operatörünün itirazı üzerine Yargıtay da baz istasyonunun kaldırılması kararını onadı.

Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı heyeti başkanlığı ve Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek, 2004 yılında oturduğu apartmanın karşısındaki binanın çatısındaki baz istasyonu gördü. Hazırladığı dava dosyasına, İngiltere'de bilim adamlarının yayımlanmış makalelerini, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi profesörlerinin raporlarını, emsal Yargıtay kararlarını, gazete haberlerini, TÜBİTAK araştırmalarını ekleyen Prof. Şimşek, Denizli 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Yerel mahkemenin verdiği baz istasyonunu kaldırılması kararına GSM operatörü itiraz etti. Ancak, Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, itirazı reddedip yerel mahkemenin kararını onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber