5 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. Toplantıda Bakanlar Kurulu gündemindeki konular görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKY) Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanıyor. (Saat:19.00)

-VAKIFLAR HAFTASI

-Vakıflar Haftası başlıyor. Vakıflar Haftası nedeniyle yapılan açılış toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı katılıyor. Vakıflar Haftası törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katılması bekleniyor. (Saat: 10.30)

-AB DÖNEM BAŞKANI ANKARA'DA

-AB Troikası nedeniyle temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Slovenya Dışişleri Bakanı ve AB Dönem Başkanı Dimitrij Rupel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından da kabul ediliyor. (Saat: 14.30/18.00)

-Rupel, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la da bir araya geliyor.

-BAE DIŞİŞLERİ BAKANI ANKARA'DA

-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın konuğu olarak Ankara'ya geliyor. Konuk Bakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul ediliyor. (Saat: 16.30)

-MEB'DEN OKUMA-YAZMA KAMPANYASI

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılacak Okuma-Yazma Öğretimi Temel Eğitim Kampanyası'nın tanıtım toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla yapılıyor. (Saat: 09.30)

-TERÖRİZME KARŞI ULAŞTIRMA GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILIYOR

-Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı, ?Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği? konulu çalıştayı düzenliyor. (Saat: 08.30)

-TÜRKİYE ?AB TROİKASI TOPLANTISI YARIN ANKARA'DA

-Türkiye ?AB Troikası Dışişleri Bakanları Toplantısı yarın Ankara'da yapılacak. Toplantıya Slovenya Dışişleri Bakanı ve AB Dönem Başkanı Dimitrij Rupel, Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jean Pierre Jouyet ve AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oli Rehn katılacak.

-TÜSİAD'DAN ?KREDİ VE İHALE OLANAKLARI? SEMİNERİ

-Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (TÜSİAD) International tarafından uluslararası finans kurumlarının kredi, ihale ve özel sektör programlarının ele alınacağı ?Uluslararası Finans Kurumlarının Kredi ve İhale Olanakları ve Özel Sektör Programları? semineri düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-DEİK, TÜRK İŞADAMLARI KONSEYİ'NİN İLK ETKİNLİĞİ YAPILIYOR

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından kurulan, Dünya Türk İşadamları Konseyi'nin ilk etkinliği olan Dünya Türk İşadamları Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı ve Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi yapılıyor. (Saat: 10.00)

-MADIMAK'IN MÜZE OLMASI İÇİN GEREKLİ PARAYI CHP BULACAK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önce müze olmasını savunduğu daha sonra da ?Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz? diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin CHP devreye girdi. CHP, Alevi derneklerle birlikte müze için gerekli parayı toplamak için çalışmalara hız verdi.

-CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Sivas olaylarının yaşandığı ve 35 aydının can verdiği Madımak Oteli'nin müze yapılması için gerekli parayı CHP'nin bulacağını söyledi. Bu konuda çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Sevigen, ?Önümüzdeki günlerde çeşitli derneklerle bir araya geleceğiz. Onların adına bir hesap açtıracağız. O hesaba da ilk parayı ben yatıracağım. Devletin yapamadığını biz millet olarak yapacağız? dedi.

-GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRÜ ATALAR: ?TRT SANATÇILARINI DEPOLAYACAK BİLE YER YOK?

-Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa Atalar, 425 sanatçının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesini öngören TRT Kanunu tasarısına ilişkin, ?Bizim sanatçıya ihtiyacımız yok. 425 sanatçıyı nereye koyacağım? Gelecek sanatçıları çalıştırmak bir yana depolayacağım bile yer yok? değerlendirmesinde bulundu.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 61'İ RUSYA VE ÇİN'DEN

-Yılın ilk çeyreğinde 16 milyar 11.5 milyon dolar olan dış ticaret açığının 6 milyar 42.1 milyon doları Rusya, 3 milyar 703.8 milyon doları da Çin'le olan ticarette ortaya çıktı.

-Toplam dış ticaret açığının yüzde 33.1 büyüdüğü anılan dönemde Çin'le ticarette ortaya çıkan açık yüzde 52.6, Rusya'ya karşı verilen açık yüzde 49.6 arttı.

-SPK'DAN KONUT İPOTEK FİNANSMANI KURULUŞLARINA MALİ YETERLİLİK ŞARTI

-Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), ipotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin düzenleme hazırladı. İpotek finansman kuruluşları, konut finansmanından kaynaklanan alacakların devir ve ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı işlemlerini yapacaklar. Para toplaması yasak olacak olan ipotekli finansman kuruluşları, faaliyetlerinin gerektirdiğinden fazla taşınmaz edinemeyecekler. Kuruluşların mali durumlarının taahhütlerini karşılayamayacak duruma gelmeleri halinde faaliyetleri durdurulacak.

-ZORLU ENERJİ: TÜRKİYE'NİN ENERJİDE İSTİKRARLI BİR PAZARA İHTİYACI VAR

-Zorlu Enerji Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, enerji alanında Türkiye'nin istikrarlı bir pazara ihtiyacı olduğunu belirterek, ?Bu da özel sektörü yatırıma teşvik eden ve güven ortamını hazırlayan kritik bir noktadır? dedi.

-Nükleer yatırımların sadece Türkiye'nin değil birçok ülkenin gündeminde olduğunu söyleyen Bursa, ?Ancak Türkiye'de nükleer enerjiye karşı mesafeli bir yaklaşım gözleniyor. Nükleer enerji konusunda toplumu bilgilendirmek, bilgi eksikliği nedeniyle nükleer enerjiye olumsuz yaklaşanları aydınlatmak için yoğun çaba sarf edilmeli? dedi.

-Zorlu Enerji'nin Grup Başkanı Bursa, Zorlu Enerji olarak yurt dışı yatırımlarına büyük önem verdiklerini bildirdi. Bursa, ?Zorlu Enerji Grubu olarak proje ve yatırımlarımız, yurtiçi ve dışında doğal gaz, hidrolik ve rüzgar santralleriyle elektrik üretiminden, doğal gaz arama, üretme ve dağıtma faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor? dedi.

-DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI ANILIYOR

-Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 36. yıldönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarları başında yarın yapılacak anma töreni ile anılacak. Gezmiş için başta 68'liler Derneği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu çeşitli etkinlikler hazırlıyor.

-MEB'NİN YANINDAKİ KAÇAKTAN HABERİ YOK

-Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmadığı için kurs verme yetkisi bulunmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın karşısında bulunan Alman Kültür Merkezi'nin yıllardır kaçak kurs verdiği ortaya çıktı. Durum, Alman, Fransız ve İtalyan Kültür Merkezleri'nin kaçak kurs verdiğine ilişkin MEB'e yapılan şikayet ile ortaya çıktı.

-GAZETECİLER KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKECEK

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, bir zamanlar basının başkenti olan Babıali'ye tekrar dikkati çekmek ve basın mensupları arasındaki dayanışmayı daha da güçlendirmek amacıyla düzenlendiği Babıali etkinlikleri çerçevesinde 7 Mayıs Çarşamba günü ?Küresel Isınma Kurultayı? gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber