OKS ve ÖSS gibi sınavlarda trafik konusunun da yer alması önerildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ramazan Demircan, her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olan trafik kazalarına karşı daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için okullarda trafik konusunda verilen eğitimin arttırılmasını isteyen Demircan, ayrıca merkezi sınavlarda da trafik konusunun yer almasını teklif etti.

Trafik Haftası kutlamaları Burdur'da düzenlenen törenle başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin açılış konuşmasını yapan Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ramazan Demircan, 2007 yılında meydana gelen kazalar hakkında bilgi verdi. Yurt genelinde 825 bin kazanın meydana geldiğini ve 14 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Burdur merkezde ise 2007 yılı içinde yaşanan kazalarda 3 kişinin öldüğünü, 238 kişinin yaralandığını söyleyen Demircan, "Aynı sürede il genelinde 41 kişi hayatını kaybetti. Bin 087 vatandaşımız yaralandı, 5 milyon 366 bin YTL'lik maddi kayıp meydana geldi." diye konuştu.

Demircan il genelinde her 3 kişiye bir araç düştüğünün altını çizdi. Böylesi bir yoğunlukta sürücülerin çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sebeple, ülke yönetiminde söz sahibi olanların, eğitim kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, sürücü ve yayalar ile yediden yetmişe herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Bu konuya eğitim politikasının değişmez ve öncelikli bir parçası olarak bakılmalıdır. Ana sınıfından başlayarak en azından zorunlu eğitimin son sınıfına kadar gereken önem verilmelidir. Yapılan merkezi sınavlarda trafikle ilgili sorular sorulmasının konuya verilen önemi ve ilgiyi artıracağına inanıyoruz."

Vali Mustafa Rasih Özbek de araç kullanırken alkol alan kişileri 'insan müsveteleri' olarak tanımladı. Bu kişilerin kendilerine ve trafikteki kişilere saygısı olmadığını söyleyen Özbek, törene katılanlardan trafikteki her türlü durumun hemen 155'e bildirilmesini istedi.

23 yıldır Kayaaltı Köyü'nde öğrenci servis şoförlüğü yaptığı halde hiç kaza yapmayan ve ceza almayan Mehmet Kalaycı yılın şoförü ilan edildi ve kendisine hediyeler verildi. Programın sonunda meydana gelen kaza sonucu araç içinde sıkışın birinin kurtarılma tatbikatı yapıldı. Son olarak araç kortej geçişi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber