ÖSS'ye yeni format hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 18:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS yapısının, ortaöğretim kurumlarını felç ettiğini belirterek, "Haziran ayında ÖSS'yi yeni bir formata sokmak üzere geniş katılımlı bir toplantı yapılacak" dedi.

Çelik, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyareti sırasında gazetecilerin ÖSS'ye hazırlanan lise son sınıfı öğrencilerinin heyet raporu alarak okula gitmediklerini belirterek, bu konuda öğrencilere bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sormaları üzerine ÖSS sistemi değişmeden, bu durumun değişmeyeceğini söyledi.

"Bu, bir sebep değil, bir sonuçtur" diyen Çelik, kendilerinin uzun yıllardan bu yana üniversiteye giriş sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söylediklerini kaydetti. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümit ediyorum ki Haziran ayı içinde, çünkü YÖK yetkileriyle yaptığımız görüşmelerde Haziran ayının bu iş için uygun olabileceği düşünüldü, Haziran ayında ÖSS'yi yeni bir formata sokmak üzere geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. O toplantıda önümüzdeki yıllar için bu tablo değiştirilecek. Ama orada da kademeli bir geçiş olacak. Gelecek yıl son sınıfta olacak öğrencilere radikal bir değişiklik uygularsanız onlar da allak bullak olur. Kimseyi mağdur etmeden bu işe bir yol bulunması lazım."


Çelik: "Ders affı diye bir şey söz konusu değil"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde öngörülen değişiklikle ilgili olarak, "Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Çelik, bu sistemin en erken 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe konulacağını bildirdi.

Bakan Çelik, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik yapma çalışmalarının sürdüğünü ve henüz tamamlanmadığını ifade etti. Çelik, şunları söyledi:

"Altı ders mi beş dersi mi kim neresinden duyarsa onu yazıyor veya onu söylüyor. Mesele şudur, biz bugüne kadar eğitim alanında asla popülizm yapmadık. Bir af meselesi var. Geçen yıl sınıfta kalanların hepsini toptan af edin diye kampanyalar açtılar. Bize yazdılar, çizdiler fakat Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olarak ben, bu konuda kesinlikle tavizkar adım atmadım, atmam da bundan sonra da olmayacaktır."

Üniversitelerde kredili sistem uygulandığına işaret eden Çelik, öğrencilerin bir üst sınıfa geçerken önceki sınıflardaki derslerinden sorumlu geçebildiklerini anlattı. Çelik, şunları kaydetti:

"Netice itibariyle bu dersleri vermeden mezun olmanız söz konusu değil. Veremediği dersten öğrenciyi geçirme diye bir şey söz konusu değil, ders affı diye bir şey söz konusu değil. Kesinlikle bu aklımızın köşesinden bile geçmiyor.

Dolayısıyla sendikalarımız da öğretmenlerimiz de velilerimiz de müsterih olsunlar. Yapılan çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak ve göreceksiniz ki her şey daha iyi olacak."

"Öngörülen sistem kredili sistem mi" sorusuna Çelik, "Kredili sistem değil, kredili sistem biliyorsunuz, Türkiye'de bir dönem merhum Avni Akyol döneminde uygulandı, başarısız olmadı. Bizim öngördüğümüz sistem, kredili sistem değil. Bugün zaten

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber