Hastanede saldırıya uğrayan yaralı doktor 134 gün sonra taburcu oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okmeydanı SSK Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırıda yoğun bakıma alınan 2. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice 134 gün sonra taburcu oldu.

Olayın ardından iyileşen ve bugn bir basın toplantısı düzenleyen Yenice, yaşananlardan dolayı kimseye kızgın olmadığını dile getirdi. Yenice, en kısa zamanda sağlığına kavuşup görevinin başına dönmeyi istediğini söyledi.

Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde 27 Aralık 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Tayfun Erkenkalkan isimli vatandaş karısının ölümünden sorumlu tuttuğu Doç. Dr. Necati Yenice'ye 6 el ateş etmiş ve olay yerinden ayrıldıktan sonra intihar ederek hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası çalıştığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 4,5 ay tedavi gören Doç. Dr. Necati Yenice, taburcu oldu. Yenice, Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile ilk kez kamera karşısına geçti. Geçirdiği ameliyat ve operasyonların ardından oldukça yıpranmış görünen Yenice, toplantıda yaptığı konuşmada sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu ve temel ihtiyaçlarını rahatlıkla yerine getirebildiğini söyledi. Tedavisi ile ilgilenen meslektaşlarına teşekkür eden Yenice, 24 saat içinde 12 operasyon geçirdiğini ve olayın ardından 57 ünite kan aldığını belirterek, bu şartlarda hayatta kalmasının bir mucize olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının yaşanan olaylarla ilgili soruları üzerine Yenicice, kimseye kırgınlığı veya kızgınlığı olmadığını belirterek, "Hiçbirşey hissetmiyorum. Kimseye de kızgın değilim. Şu anda sağlık durumum gayet iyi. En kısa zamanda görevimin başına dönmek istiyorum." diye konuştu.

Basın mensuplarının "Yine aynı şeyle karşı karşıya kalmaktan korkuyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine Yenice, "Öyle bir korkum yok. Biz doktorlar olarak binlerce insanı tedavi ediyoruz. Bir tanesi çıkıyor böyle bir şey oluyor. O da zaten olaydan sonra intihar etmiş ve ruh sağlığının yerinde olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Toplumda genellikle hekimlere yönelik bir tepki olduğunu vurgulayan Yenice, hiçbir doktorun hastasının kötü bir hale düşmesini ve ölmesini istemeyeceğini dile getirdi.

Yenice'nin zorlu bir tedaviden sonra sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hayri Özgüzel, Yenice'nin bugün ilk defa kameralar karşısına geçtiğini dile getirdi. Yenice'nin tedavi sürecinde cerrahi ve fizik tedavi gibi alanlarda ciddi başarılara imza atıldığını belirten Özgüzel, Yenice'nin tedavisinde görev yapan doktor ve diğer personeli kutladı.

Basın toplantısına, Doç. Dr. Necati Yenice ile birlikte gelen eşi Pervin Yenice kameraların karşısına çıkmak istemedi. Toplantının ardından eşinin yanına gelen Pervin Yenice göz yaşlarına hakim olamadı. Toplantının ardından Doç. Dr. Necati Yenice tedavisine katılan doktorlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber