Yarım saatlik yağış Adana'yı altüst etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,

ADANA'da bu sabah etkili olan sağanak yağış, bazı mahallelerde yaşamı felç etti. Birçok ev ve işyerleri ile bir okul sular altında kalırken, yağmur sularının oluşturduğu gölette kaybolan bir caddede ise vatandaşlar kanoyla yolun karşısına geçebildi.

Saat 08.50'den itibaren Adana kent merkezinde sağanak yağış dolu ile birlikte etkili oldu. Bazı yerlerde kısa sürerken, kentin bazı mahallelerinde bölgesel olarak etkisini gösteren sağanak yağış, yarım saatte hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Yeniyurt ve Pınar mahallelerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı, Dedekorkut İlköğretim Okulu'nun bahçesi de su ile doldu, bu okulda öğrencilerin teneffüse çıkmalarına izin verilmedi. Geç kalan öğrencilerle, okulu ziyarete gelen veliler de içeri giremedi. Yeniyurt ve Pınar mahallelerini ikiye ayıran Mücahitler Caddesi de sular altında kaldı. Yol ulaşıma kapanırken, bazı araçlar yüksekliği yarım metreyi geçen yağmur suyunda mahsur kaldı. Bir otomobilde mahsur kalan biri kadın 2 kişi de, önce aracın üzerine çıktı, daha sonra itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Mücahitler Caddesi'nde mahsur kalan vatandaşlar da, nehri andıran yolun karşısına geçmek için, bir esnafın temin ettiği kanodan yararlandı. Kanoyla geçen vatandaşlardan bazıları, dengeyi kaybedip devrilince suya düşmekten kurtulamadı.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Cankur ekipleri, suların boşaltılması için çalışmalarını sürdürürken, Kışla Mahallesi'nde de, bir otomobil kaygan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sulama kanalına yuvarlandı. Sürücü kurtuldu.

Meteoroloji verilerinin alındığı Adana Havalimanı'ndaki istasyondaki ölçümlere göre, yarım saatte metrekareye 1 kilogram yağış düştü. Selin yaşandığı bölgelerde bölgesel yağışın söz konusu olduğunu bildiren meteoroloji yetkilileri, ?Adana'nın kuzey kesiminde sağanak yağış etkili oldu. O bölgede lokal yağış söz konusu. Metrekareye kaç kilogram düştüğünü belirleyemiyoruz? dedi. Yetkililer, Adana'da yağışın hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber