Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelik değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 Mayıs 2008
Resmî Gazete
Sayı : 26871

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2008/13507

Ekli ?Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre, Bakanlar Kurulu'nca 17/3/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

YURTDIŞINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ç) Çalışmakta olduğu kurum bünyesinde en az üç yıl çalışmış veya kendi mesleki alanında doktor unvanını almış olmak."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Maliye müşaviri kadrosuna atanabilmek için genel müdür yardımcısı veya daha üst unvanlı yönetici kadrolarında en az bir yıl, maliye ataşesi kadrosuna atanabilmek için ise genel müdür yardımcısı veya daha üst unvanlı yönetici kadrolarında en az bir yıl ya da daire başkanı veya daha üst unvanlı yönetici kadrolarında en az beş yıl görev yapmış olmak gerekir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "seksen puan" ibaresi "yetmiş puan" olarak değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(3) Birinci fıkrada belirtilen dillerin resmi dil olarak konuşulduğu ülkelerde, Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilen lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlayanlar ile resmi dili Türkçe ve lehçesi olan ülkelere görevlendirilecekler hakkında anılan fıkrada öngörülen yabancı dil yeterliliği belgesine sahip olma şartı aranmaz."

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

DEĞİŞEN HÜKÜMLERİN ESKİ HALLERİ

Genel şartlar

MADDE 6- (1) Personelde aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartları taşımak.

b) Kurumların teşkilat kanunlarında ve bu Yönetmelikte belirtilen istisnaî hükümler hariç en az dört yıllık yükseköğretim mezunu olmak.

c) Yabancı dil bilmek ve meslekî yeterlilik sınavında başarılı olmak.

ç) Çalışmakta olduğu kurum bünyesinde en az üç yıl çalışmış veya kendi meslekî alanında doktor unvanını aldıktan sonra en az üç yıl akademik çalışma yapmış olmak.

d) Son üç yılda olumlu sicil almış olmak, aylıktan kesme ve daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.

e) Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak.

Özel şartlar

MADDE 7- (1) Kurumların personelinde arayacağı özel şartlar aşağıda belirtilmiştir:

a) Maliye müşaviri ve maliye ataşesi kadrolarına atanabilmek için; ekonomi, hukuk, idari ve siyasal bilimler dalları ile bunlara eşit en az dört yıl öğretim yapan fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak şarttır.

Yabancı dil bilgisi yeterliliği

MADDE 9- (1) Personelin öncelikle görevlendirileceği ülkenin resmî dilini veya İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini bilmesi şarttır. Ancak Arapçanın yaygın olarak konuşulduğu ülkelerde Arapçanın bilinmesi yeterlidir. Yabancı dil bilgisi yeterliliği için Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az seksen puan alınması veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olunması şarttır.

(2) Yurtdışı teşkilatında, şifre, koruma, telsiz gibi yardımcı hizmetlerde çalıştırılacak personelin yabancı dil bilgisi seviyesi, Dışişleri Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde kurumlarınca yapılacak sınavla tespit edilir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber