Mesajla tehdide ağır tahrik indirimi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da kendisini cep telefonuyla çektiği mesajlarla tehdit edip uyuşturucu satmaya zorladığını öne sürdüğü arkadaşı 25 yaşındaki Reşit Yalnızcagil'i öldürdüğü iddia edilen 22 yaşındaki Metin Yurtsever, mesajla tehdit ağır tahrik sayılıp 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucu satıcılığı yaptığı iddia edilen Reşit Yalnızcagil, iddiaya göre, çocukluk arkadaşı Yurtsever'e ?Benimle birlikte esrar sat? teklifinde bulundu. Yurtsever'in bu teklifi kabul etmemesi üzerine Yalnızcagil, ?Ben geceden beri evinizin oradayım çıksana, seni bekliyoruz? mesajını geçip 9 kez de telefonla arayıp ölümle tehdit etti. Tehditler üzerine Yurtsever, 20 Kasım 2007'de annesiyle birlikte 100'üncü Yıl Karakolu'na giderek Yalnızcagil'den şikayetçi oldu. Bir gün sonra ise, yolda karşılaştıkları Yalnızcagil'i kendisini öldüreceği korkusuyla tabancayla ateş edip öldürdü.

Tutuklanıp, hakkında Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Yurtsever, karar duruşmasına çıktı. Son duruşmada öldürülen Yalnızcagil'in uyuşturucu satıcılığından tutuklu 28 yaşındaki ağabeyi Harun Yalnızcagil tanık olarak dinlendi. Kardeşinin olaydan 2 ay önce cezaevinden çıktığını belirten ağabey Yalnızcagil, ?Sanığın, kardeşimi Murat isimli şahsın azmettirmesiyle öldürdüğünü biliyorum. Murat, kardeşim ile arkadaşı Savaş'ı hapsettirdi. Kardeşim cezaevinden çıkınca, Murat haksız yere suçladığı için korkup Metin'e öldürttü? dedi. Ağabey Yalnızcagil'in bu iddiaları üzerine, mahkeme heyeti, adı geçen Murat Argın'ın daha önce ifadesinin alınmış olması nedeniyle tekrar dinlenmesine gerek görmedi.

Araştırılması gereken başka bir durum kalmaması üzerine karar için katil zanlısı Metin Yurtsever'den son savunması soruldu. Davayı açan Cumhuriyet Savcısı'nın, ?haksız tahrik' altında cinayeti işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis yerine 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini istediği Yurtsever, öldürdüğü arkadaşı Yalnızcagil ile ağabeyi Harun Yalnızcagil'in kendisini uyuşturucu satmaya zorladığını öne sürdü. Uyuşturucu satmayı kabul etmeyince Yalnızcagil'in kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Yurtsever, ?Ben uyuşturucu bağımlısıydım. Askerden sonra bıraktım. Sigara bile içmiyorum. Reşit'in ağabeyi Harun uyuşturucu satmamı istedi. Kabul etmeyince ?seni b.....p filme alacağım herkese göstereceğim' diyerek tehdit ettikten sonra beni dövdü. Reşit de, cep ve ev telefonumu arayıp tehditlerini sürdürdü. Bunun üzerine karakola şikayette bulundum. Reşit'in bana gönderdiği sesli mesajları da oradaki komisere okuttum ve gösterdim. Komiser de narkotik bürodan polisleri çağırdı. Onlara, Reşit ve arkadaşlarının adreslerini, uyuşturucu sattıkları yerleri gösterdim. Bir gün sonra çarşıya giderken Reşit ile karşılaştık. Bana küfür etti. Elini beline atıp üzerime doğru gelmeye başladı. Ondan çabuk davranıp silahımı çekip yere doğru ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Yine üzerime doğru gelince tekrar ateş ettim? dedi.

Mahkeme heyeti, Yurtsever'i önce ömür boyu hapse mahkum etti. Yalnızcagil'in ölüm tehditlerini içeren mesajlar çekmesi yüzünden Yurtsever'in ağır tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle cezası duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 13 yıl 4 aya indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber