Suçsuz vatandaşa polis dayağı iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Geyve ilçesinde polisin kendisini bütün insanların gözü önünde suçsuz yere döverek karakola götürdüğünü ve karakolda da dövmeye devam ettiğini iddia etti. Yüzü ve vücudunda morarmalar olan ve dudağı patlayan Sami Karaca, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Karaca, "Beni darp eden polis memuru sonradan beni o şikayet edilen kişi zanettiğini, bir yanlışlık olduğunu belirtti." dedi.

Adapazarı'nda oturan evli ve bir çocuk babası Sami Karaca (26) Geyve'de perşembe pazarında limon satmak için tezgah açtığını belirterek, şunları söyledi: "İkindi vakti parkın lavabosuna gittim. Namaz kılmak için abdestimi aldım. Ezan okunuyordu, camiye giderken bir tanıdığımı gördüm ve onu beklemeye başladım. Tam camiye girerken sonradan sadece ismini öğrenebildiğim ismi N. olan bir trafik polisi gelerek benden kimliğimi sordu. Kimliğimi alır almaz hiçbir şey sormadan bana tekme tokat herkesin gözü önünde vurmaya başladı. Sonra bana tekme, tokat vura vura yaklaşık 100-150 metre uzaklıktaki karakola götürdü. Burada da beni dövdü. Yere düşmeme rağmen burnuma, yüzüme, ayaklarıma, karın boşluğuma, sırtıma tekmelerle vurmaya devam etti."

Karakolda suçunun ne olduğunu sorduğunda 'marketin önünde pantolonunu çıkarmışsın' denildiğini ve gören kişilerin karakolda olduğunun söylendiğini ifade eden Karaca, "Ben de 'Benim o hareketi yaptığımı gördüğünü iddia edenleri görmek istiyorum" dediğimde dövmeyi bıraktılar. O kişileri göstermediler. Sonra kişilerin olmadığı, telefon ihbarı geldiğini söylediler. Araştırmadan, sormadan bir ihbar üzerine beni bu hale getirdiler. Daha sonra beni muayene için Geyve Devlet Hastarnesi'ne götürdüler. Ancak hastanede beni döven polis memuru benden önce doktorla görüştü ve beni daha sonra muayene ettiler. Bu da benim garibime gitti. Muayene sonucuyla ilgili bana herhangi bir bilgi vermedi."

"YANLIŞLIK OLDU" DEMİŞ

Karaca, hastanedeki muayeneden sonra tekrar karakola geldiklerinde kendisini darp eden polis memuruna yeniden "şikayetçilerin kim olduğunu" sorduğunda şu cevabın verildiğini kaydetti: "Bana 30 yaşlarında birinin saat 16.50 civarında pantolonunu indirdiği ihbarı geldiğini söyledi. Beni darp eden polis memuru beni o kişi zanettiğini, bir yanlışlık olduğunu belirtti. Benim hiç bir suçum yokken, hiçbir açıklama yapılmadan darp uygulanmasını kabul edemiyorum. Bütün insanların gözü önünde yetişkin bir birey olarak dövüle dövüle kakakola götürülmem beni çok üzdü. Bu sebeple hakkımı aramak için polis memuru hakkında Geyve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum."

Geyve Emniyet Müdürlüğü de olayın savcılığa intikal etmesi sebebiyle bilgi veremeyeceklerini bildirdi. Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Murat Akgül, adli olaylardaki raporların kişiye değil savcılığa verildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber