PKK'nın lider kadrosu kaçıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kandil'e düzenlenen son hava saldırısının ardından 200 PKK'lının bölgeyi terk ettiğini bildiren Genelkurmay, örgütün lider kadrosundaki Fehman Hüseyin, Cemil Bayık ve başka bir yöneticinin kaçtığını duyurdu

Genelkurmay Başkanlığı, 1-2 Mayıs'ta Kandil'e düzenlenen operasyon sonrasında, terör örgütü PKK'nın lider kadrosunun da içinde bulunduğu teröristlerin büyük bir panik içine girdiğini ve bulunduğu bölgeleri terk ettiğini duyurdu. Genelkurmay, bu kapsamda, PKK'nın lider kadrosundan Bahoz kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin ile Cemil Bayık'ın bulunduğu bölgeleri terk ederek kaçtığını bildirdi.

Hakkâri'de dün gece teröristlerin bir karakola saldırması sonucu 2 askerin şehit olduğu, 19 teröristin de öldürüldüğü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece yaptığı açıklamada TSK'nın terörle mücadele konusundaki faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

PKK'da panik var

?01-02 Mayıs 2008'de icra edilen hava harekâtında, terör örgütünün büyük bir darbe yediği istihbarat kaynaklarından kesin olarak doğrulanmış ve harekâtın sonuçları kamuoyuna yansıtılmıştır. Kandil bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan teröristin, hava harekâtından sonra büyük çoğunlukla silahlarını bıraktıkları ve Irak kuzey yerel yönetiminin teşkil ettiği kontrol noktalarından geçerek, bölgedeki yerleşim merkezlerine dağıldıkları saptanmıştır. Bu gelişme, örgütün büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü içinde olduğunu açıkça göstermektedir.

Ayrıca, örgütün silahlı unsurlarını yönetmeye çalışan Bahoz kod adlı teröristin (Suriyeli Fehman Hüseyin), yıllardır yuvalandığı Zap bölgesini terk ederek daha emniyetli olduğunu zannettiği Sinad-Haftanin bölgesine kaçtığı tespit edilmiştir. Başka bir sözde yöneticinin operasyon bölgesi dışında yer alan Gara Dağı bölgesine kaçtığı belirlenmiştir. Ayrıca, örgütün sözde lider kadrosundan Cemil Bayık isimli terörist, beraberindeki kalabalık bir grup ile komşu bir ülkeye kaçmıştır. O ülkenin güvenlik güçleri ile girişilen çatışmalarda, sözde korumalarının büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiş olup kendisinin akıbeti ise bilinmemektedir.

Birçok masum vatan evladını kandırarak terör örgütüne katan sözde liderlerin, şimdi kendi canlarının derdine düştükleri açıkça görülmektedir. Daha önce ifade edildiği gibi, terör örgütünün sözde liderlerinin gördükleri tatlı rüyanın kâbusa dönüşme süreci başlamıştır. Bu panik havasını değiştirmek isteyen terör örgütü, 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkâri bölgesinde bir karakola saldırı girişiminde bulunmuştur. Bölgede konuşlu birlikler tarafından saldırıya derhal karşılık verilmiş ve bölgeye Hava Kuvvetlerine ait unsurlar sevk edilmiştir. Uçaklarımız saat 22.25 itibarıyla hedeflerine ulaşmışlar ve terör örgütüne gereken darbeyi vurmaya başlamışlardır.

Yapılan bu saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş; 19 terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. TSK terörle mücadele kapsamındaki faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.?

Karayılan da kaçtı mı?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İsrail Milli Günü'nde PKK'nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan'ın akıbetiyle ilgili sorular üzerine, ?Biz isim vermedik? diyerek, net bir açıklama yapmamıştı. Açıklamada geçen ve isim verilmeyen sözde yöneticinin Karayılan olabileceği Ankara kulislerinde dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber