Genelkurmay: Şehit sayısı 6'ya yükseldi

Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerin dün gece Hakkari Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerimizin sayısı 6'ya yükseldi. TSK'nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, 2 askerimizin şehit düştüğü dün geceki saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin takibi sonucu meydana çatışmalarda 4 askerimiz daha şehit olduğu belirtildi. Çatışmaşlarda 2 askerimizin de yaralandı...

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"PKK terör örgütü tarafından 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumu geç saatlere kadar devam etmiştir. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi daha şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.

Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "


Genelkurmay Başkanlığı, PKK tarafından 9 Mayıs gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakola yapılan silahlı saldırının ardından meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisinin daha şehit olduğunu, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "PKK tarafından 9 Mayıs gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumunun geç saatlere kadar devam ettiği" belirtildi. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisinin daha şehit olduğu ve 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

?Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber