Çorlu Emniyet Müdürü görevden alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi Emniyet Müdürü Muhittin Sert, rüşvet suçlamasıyla tutuklanan İlçe Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'e yardım ettiği ve bu kurumla ilgili gelen iddialarla ilgili işlem yapmadığı gerekçesiyle görevinden alındı.

Çorlu Vergi Dairesi'nde 28 Nisan'da yapılan ?Veren 06' adlı rüşvet operasyonunda aralarında Çorlu Vergi Darise Müdürü Çetin Adıgüzel'in de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan Adıgüzel ile mali müşavir Nuri K. ve manavlık yapan İsa B. ?rüşvet' suçundan tutuklandı. Sürdürülen soruşma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert de Adıgüzel'e yardım ettiği ve bu kurumla ilgili gelen iddialarla ilgili işlem yapmadığı gerekçesiyle görevinden alındı. Sert'in yerine Şevket Karaşahin getirildi.

Tekirdağ Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Çorlu Vergi Dairesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan ve Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendirilen iddialar hakkında hiçbir işlem yapılmadan bekletildiği ve konuyla ilgili muhakkik görevlendirildiği bildirildi.

TELEFONA TAKILDI

Tekirdağ Valiliği yazılı açıklamasında, ?suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, rüşvet, irtikap, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçlamalarıyla tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'in, mağdur durumunda bulunan bir yakını için Emniyet Müdürü Muhattin Sert'i telefonla arayarak yardım istediği belirtilerek, ?Sert, olayın müştekisi Adıgüzel'in yakını yerine, bir başka kişinin adının geçmesini sağladığı iddiası ve buna dair çeşitli ipuçları ile karşı karşıya kaldı? denildi.

Tekirdağ Valiliği yazılı açıklamasında, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Müdür Sert hakkında fezleke hazırlayarak soruşturma izni istediği de açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber