Genelkurmay: Terör örgütü PKK'nın basın merkezi vuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği son sınır ötesi hava harekatında, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan haberleşme merkezinin de vurulduğu bildirildi.

Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedefler, dün F-16 savaş uçaklarıyla havadan vuruldu. Operasyona karadan da topçu birlikleri destek verdi. Vurulan noktalar arasında terör örgütünün propaganda amaçlı kullandığı basın merkezinin de yer aldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "10 Mayıs 2008 gecesi icra edilen hava harekatı esnasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait diğer hedeflerle birlikte basın ve propaganda merkezi de ateş altına alınarak imha edilmiştir."

Terör örgütü, basın merkezinden dünya kamuoyunu yanıltıcı haberler veriyordu. Özellikle çatışmalarda onlarca Türk askerini şehit ettiğini iddia eden terör örgütü, kendi gerçek kayıplarını ise göstermemeye çalışıyordu. Buradan hazırlanan metin ve görüntüler örgütün kanalı Roj Tv başta olmak üzere örgüt yandaşı internet siteleri yoluya dünya kamuoyuna sunulmaya çalışılıyordu.

Öte yandan, hava ve karadan yapılan sınır ötesi operasyon sonucu terör örgütünde yaşanan panik havasının iyice arttığı belirtiliyor. Haberleşme merkezlerinin yok edilmesi teröristler arasındaki iletişimi de kopardığı ifade ediliyor. Terörist grupların küçük parçalara bölünerek ayrıldığı belirtilirken; örgütün üst düzey sözde yöneticilerinden de açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.

Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan'ın Roj Tv'de yayınlanan açıklaması dışında örgütten bir açıklama gelmezken; Kandil Dağı'ndan kaçtığı ifade edilen Cemil Bayık, Duran Kalkan, Bahoz Erdal hakkında ise net bir bilgi yok.

Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre, geçen yıl Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava operasyonları sonucunda etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 150-175 terörist dışında 2007 yılında 315 terörist ölü, 229 terörist sağ, 109 terörist teslim olmak üzere 653 terörist etkisiz hale getirildi. 21 Şubat 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında ise 240 terörist etkisiz hale getirildi. 2008 yılında terörle mücadelede 9 Mayıs itibariyle 491 terörist etkisiz hale getirildi.


- Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedeflerin, dün saat 18.00'den itibaren karada konuşlu ateş destek vasıtaları ve hava kuvvetleri uçakları tarafından yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alındığı bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlar kaydedildi:

"Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedefler, 10 Mayıs 2008 günü saat 18.00'den itibaren karada konuşlu ateş destek vasıtalarımız ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklarımız tarafından yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır.

Ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuş ve vurulan tesislerde bulundukları tespit ve teyit edilen teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Kesin sonuçların belirlenmesi için gerekli çalışma ve değerlendirmeler sürdürülmektedir.

Vurulan hedefler arasında, Hakkari bölgesinde bir karakolumuza silahlı saldırı olayına katıldıktan sonra Irak'ın kuzeyine çekilen bir kısım teröristin toplanma bölgeleri de bulunmaktadır.

Ateşle taarruz esnasında sadece terör örgütü hedef alınmış, her zaman olduğu gibi sivil halk ve yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadeleye artan bir güç ve kararlılıkla devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ordusuna karşı girişilen her türlü hain eylem, anında ve misliyle karşılık bulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber