AKP'de iki şanslı enişte daha

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VATAN'ın dün manşetten duyurduğu "Eniştelere kıyak terfi" atamalarına iki örnek daha...

22 Temmuz'da AKP'den milletvekili seçilen kadın vekillerin eşlerinin bürokrasideki hızlı yükselişi dikkat çekiyor. VATAN'ın dün manşetinden duyurduğu ?Eniştelere Kıyak Terfi? atamalarına yenileri eklendi. AKP'de 'bekar' olan bayan vekillerin dışındaki isimlerin eşlerinin tamamına yakının devlette önemli noktalara atandığı ortaya çıktı. İşte AKP'nin damat atamalarından bazı örnekler:

BOTAŞ'TAYDI: Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, 22 Temmuz'da AKP'nin 'en genç ismi' olarak TBMM'ye girdi. 30 yaşında milletvekili adayı olan Dilek Yüksel, seçimden sonra eşine destek oldu. Botaş'ta memur olarak çalışan vekilin eşi Uğur Yüksel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda müşavir yapıldı. Vekil eşinin müşavir olması için kararname çıkartılmadı. Bakan Güler, görevlendirme yazısı ile Uğur Yüksel'i bakanlıkta bu koltuğa oturttu.

EŞİ MECLİS'TE: AKP'den geçen dönem Samsun Milletvekili olan Mustafa Çakır, 22 Temmuz seçimlerinde listeye alınmadı. Ancak Çakır'ın öğretmen olan Gülperi Çakır, geçen ay TBMM'ye geçti. Memur olarak TBMM'ye geçen Gülperi Çakır'ın Meclis'te müşavir olacağı konuşuluyor. Gülperi Çakır'ın müşavirlik ataması henüz yapılmadı. Ancak eski vekil eşinin TBMM'ye pek uğramadığı öğrenildi.

TRT'YE PROGRAM: Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Mümtazer Türköne, eşi Özlem Pitanoğlu Türköne'nin 22 Temmuz'da AKP'den milletvekili seçilmesinden sonra TRT'de program yapmaya başladı. Mümtazer Türköne, devlet televizyonunda haftada bir ?Gündeme Dair? programı yapıyor. Söz konusu programda haftanın siyasi, sosyal ve ekonomik olayları değerlendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber