Sahtecilikle suçlanan müdür memurluktan çıkarıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UŞAK Arkeoloji Müzesi'nde Karun Hazinesi'nin en değerli parçası ?kanatlı denizatı broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesi davasına Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tahliye istemi bir kez daha reddedilen tutuklu sanık Uşak Müzesi eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun devlet memurluğundan da çıkarıldığı bildirildi.

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, zimmete iştirak suçlarından 25'er yıl hapis istemiyle yargılanan tek tutuklu sanık Uşak Müzesi eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, tutuksuz yargılanan sanıklardan Fehmi İşler, Suat Yenmez ve Uğuz Sağlan duruşmada hazır bulunurken; duruşmadan vareste tutulan Mehmet Polat, Halil Eker, Fuat Ergün, Ahmet Düzyer, İsmail Bilgin ve Bülent Yücel mahkemeye gelmedi.

Bir önceki duruşmada eski Müze Müdürü Akbıyıkoğlu'nun hakkında yürütülen disiplin soruşturmaları ile ilgili beyanda bulunduklarını ifade eden Avukat Coşkun Mavıoğlu, ?Müvekkilim hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından iki ayrı soruşturmadan iki ayrı devlet memurluğundan çıkarma cezası verildi. Muhtemelen bu suçlarla ilgili olarak da müvekkilim hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca müvekkilim 2 yıldır tutuklu bulunmakta ve yasa gereği tutukluluk süresi dolmuştur. Tahliyesini talep ediyorum? dedi.

Disiplin kararlarının kendisine tebliğ edildiğini ifade eden tutuklu sanık Akbıyıkoğlu ise ?Tutuklandığımdan bu yana sürekli olarak aynı şekilde ve peş peşe müzede tespit edilen tüm aksaklıklar sırasıyla bana yüklenmektedir. Bu konudaki hukuki süreç de devam etmektedir. Güvencemiz budur. Ben 2 yıldır tutukluyum. Mağdur durumdayım, tahliyemi istiyorum? diye konuştu.

Mahkeme heyeti, atılı suçun vasfı, suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe uyandıran delillerin varlığı ve kaçma şüphesi bulunduğundan Akbıyıkoğlu'nun tahliye talebini reddetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden Akbıyıkoğlu ile ilgili disiplin suçlarına ilişkin suça konu olaylarla ilgili Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığının sorulması için duruşma 9 Temmuz 2008 tarihine ertelendi.

DENİZATI BROŞLU SİGARA TABAKASI

Tutuksuz sanıklardan Fehmi İşler'in duruşma çıkışında Uşak Adliyesi önündeki rahat tavırları ve sigara tabakasının üzerindeki kanatlı denizatı broşu resmi dikkati çekti. Fehmi İşler, ?Uşak'ta her yerde kanatlı denizatı broşunun sahtesi satılıyor. Ben de alıp sigara tabakasına yapıştırdım? dedi.

2006 yılının Mayıs ayında, Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçası olan kanatlı denizatı broşunun sahtesiyle değiştirildiği yönünde ihbar mektubu üzerine başlatılan operasyonda dönemin müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 8'i tutuklanmıştı. 8 tutukludan 7'si daha sonra tahliye edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber