Hükümetten 'dinleme' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkavekili Osman Paksüt'ün dinlendiği ve izlendiği şüphesiyle ilgili olarak açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Dinlenme olayı kesinlikle doğru değil" dedi.


Emniyet: Paksüt olayı yanlış anlaşıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Osman Paksüt'ü izleyen aracın polise ait çıkmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Emniyet, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün aracının takip edildiği iddialarıyla ilgili olarak, ?iddiaya konu aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na ait ve kendi görev alanına giren başka bir çalışma amaçlı olarak orada bulunduğunun kesin olarak anlaşıldığını? bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Paksüt'ün aracının takip edildiği ve dinlendiği şeklindeki iddialara yer veren haberler yayımlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, 13 Mayıs 2008 tarihinde saat 12.35 sıralarında Kavaklıdere Tenis Kulübü yanında Paksüt'ün bir araçtan şüphelenmesiyle başlayan sürecin, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın bahse konu yere gitmesiyle açıklığa kavuşturulduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

?Konu edilen aracın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ait ve kendi görev alanına giren başka bir çalışma amaçlı orada bulunduğu kesin olarak anlaşılmıştır.

Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanvekilimiz ile yapılan görüşmede ise olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.?


DİNLENEN YARGIÇ TAZMİNAT KAZANMIŞTI

-Yargıtay 8. Ceza Dairesi eski Başkanı Naci Ünver, resmi telefonu yasadışı şekilde dinlendiğini tespit ettirdikten sonra İçişleri Bakanlığı aleyhine tazminat davası açıp 7 bin 500 YTL tazminat kazanmıştı.

- Anayasa Mahkemesi Başkavekili Osman Paksüt'ün dinlendiği ve izlendiği şüphesiyle emniyet yetkilerini haberder etmasinin ardından ortaya çıkan dinleme şüphesini daha önce de Yargıtay 8. Ceza Dairesi eski Başkanı Naci Ünver de yaşamıştı.

Mahkeme, İçişleri Bakanlığı'nı, telefon dinleme olayında ??Ağır hizmet kusuru'' olduğu gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum etti. Kararın, gerekçesinin bir hafta içinde tamamlanabileceği belirtildi.

Bu karar, bu yönde "ilk örnek" karar olma özelliği taşıdı. Bu kararın ardından mahkeme kararı olmadan telefonları dinlenen kişilere de tazminat isteme yolu açılmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber