Eczacılardan İstiklal Caddesi'nde zincirli protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbullu eczacılar gündemde olan "İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yasa Tasarısı"nı protesto etti. İstiklal Caddesi'nde yürüyerek tepkilerini dile getiren grup içinde yer alan ve patronları temsil eden bir kişi, kendilerini zincirle bağlayan eczacıları Taksim Meydanı'na kadar çekti.

Beyoğlu Tünel Mevkii'nde toplanan İstanbul Eczacılar Odası'na bağlı yaklaşık 150 kişilik eczacı ve eczacılık fakültesi öğrencisi bir grup, Meclis gündeminde olan "İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yasa Tasarısı" nı protesto etti. 14 Mayıs Eczacılar Günü'nde Beyoğlu Tünel önünde toplanan grup buradan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup yasayı zincirle protesto etti. Sermaye sahiplerini temsil eden bir kişi, kendilerini zincirle birbirine bağlayan eczacıları İstiklal Caddesi boyunca çekti.

Taksim Meydanı'nda toplanan eczacılar adına açıklama yapan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, yapılması düşünülen düzenlemenin ilaçla eczacı arasındaki bağı koparacağını, ilacı eczane dışına çıkaracağını savundu. Eczacılar olarak mesleğine ve ilaca hiç tereddüt etmeden sahip çıkacağını belirten Güngör, "'Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz' eylemimiz mesleğimizle ilgili tüm olumsuz gelişmeleri kamuoyunun gündemine taşımayı amaçlayan ve eczacının bu serece kayıtsız kalmayacağı gerçeğini vurgulayan haklı ve demokratik bir eylemdir. Bu eylemin hayata geçirilmesi biz eczacılar açsından tarihi bir sorumluluktur." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber