Paksüt, iki aydır takip ediliyormuş

Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paksüt, tedirginliği 2 aydır yaşıyormuş

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, dinleme yapmak için takip edildiğinden kuşkulanarak aradığı Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz'a 2 aydır yaşadığı kuşkuyu anlattığı öğrenildi

Eşiyle birlikte yemeğe giderken takip edildiğinden kuşkulanarak Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı arayan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, izlenme ve dinlenme tedirginliğini 2 aydır yaşadığı ortaya çıktı. Paksüt'ün, Yılmaz'a, Fiat Doblo marka ve farklı plakalı araçlarca takip edildiğini, birinin plakasını alabildiklerini anlattığı öğrenildi. Ancak bu plakaya kayıtlı sivil ya da polise ait bir araç bulunamadı.

AKP ve DTP'nin kapatılması, üniversitelerdeki türban yasağının kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliğinin iptali davaları nedeniyle dikkatlerin odaklandığı Anayasa Mahkemesi'nin Başkanvekili Paksüt'ün önceki gün yaşadığı tedirginliğin uzun süredir var olan bir kuşkudan kaynaklandığı açığa çıktı. Eşi Ferda Paksüt ile birlikte önceki gün öğlen yemeğine giderken Ford Connect marka bir araç tarafından takip edildiğinden kuşkulanan Paksüt, aracın yemek yiyecekleri Ankara Tenis Kulübü'nün önünde durması üzerine Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı aradı.

Tenis Kulübü'ne gelen Yılmaz'ın, aracın Emniyet'e ait olduğunu ve bir uyuşturucu operasyonu nedeniyle bölgede bulunduğunu söylemesi üzerine Paksüt çifti rahat bir nefes aldı. Ancak, Paksüt çiftinin tedirginliklerinin nedenini Yılmaz'a anlattıkları da öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Osman ve Ferda Paksüt, Yılmaz'a son iki aydır çoğunluğu Fiat Doblo marka, farklı plakaları bulunan araçlar tarafından izlenerek, telefonlarının dinlendiğinden kuşkulandıklarını anlattı. Kritik davalar nedeniyle, Yüksek Mahkeme'ye çok sayıda tehdit telefonu geldiğine dikkati çeken Paksüt çifti, kuşkulandıkları araçlardan birinin plakasını da tam olarak alabildiklerini söyledi. ?06 RBF ..? plakalı aracın kendilerini uzun süre takip ettiğinden şüphelendiklerini söyleyen Paksüt çifti, kayıtlara bakılması ricasında bulundu.

Araştırmada, verilen plakaya kayıtlı emniyet ya da sivil bir kişiye ait araç bulunamadı. Bu durum, plakanın yanlış alındığı ya da aracın sahte plakalı olabileceği şeklinde yorumlandı.

?Paranoyak değiliz?

Paksüt çiftinin yakın çevrelerine de ?Paranoyak değiliz. Özellikle son dönemde bu şekilde çok sayıda araç tarafından takip edildiğimizden kuşkulandık. Devletimize güveniyoruz. Eğer gerçekten kuşkularımız doğruysa bunun çözülmesini bekliyoruz? şeklinde konuştukları öğrenildi.

İki bakandan jet açıklama

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün aracının ?takip edilmesi ve dinlenmesi?nin söz konusu olmadığını belirtti. Atalay, ?Tamamen yanlış anlamadan ibaret bir konu? dedi. Bakan Cemil Çiçek de iddialar üzerine Yılmaz'ı arayarak bilgi aldığını ifade etti. Çiçek, söz konusu ekiplerin başka bir maksatla olay yerinde bulunduğunu ve kesinlikle olayın Paksüt ile alakası olmadığını öğrendiğini belirtti.

Milliyet

Polis takibi yok basın olayı abarttı

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, polisin kendisini takip ettiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını, medyanın olayı abarttığını söyledi. Emniyet ise 'polis aracı başka görevle oradaydı' dedi.

EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, polisin makam aracını takip ederek kendisinin dinlenildiğine yönelik basında yer alan haberlerin abartıldığını söyledi. Yeni Şafak'a konuşan Paksüt, ?Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olayı araştırdı. Takip ve dinleme olmadığı ortaya çıktı. Biz de ikna olduk. Basın olayı büyüttü? dedi.

Paksüt'ün Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde kendisini uzun süre takip eden Doblo marka bir aracı trafik polisinden yardım isteyerek durdurdurmuştu. Paksüt, aracın arka bölümünün açılıp dinleme cihazı olup olmadığının kontrol edilmesine yönelik talebi polis tarafından reddedilince telefonla aradığı Ankara Emniyet Müdürü Ercümen Yılmaz olay yerine gelerek Paksüt'ü de ikna etmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

Paksüt, 'sıradan' dediği olayın basın tarafından abartıldığını belirterek şunları söyledi: ?Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz şüphelenecek bir durum olmadığını tespit etti. Aracın emniyete ait olduğunu ve başka bir görev için orada bulunduğunu belirledi. Ercüment Bey bizi ikna etti ve ben de kendisine teşekkür ettim. Kuşkumuz böylece giderildi. Basit bir olayı basın büyüttü. Zaten Anayasa Mahkemesi üyeleriyle ilgili kasıtlı haberler yapılıyor.?

Atalay: Yanlış anlama var

İçişleri Bakanı Beşir Atalay gazetecilerin Paksüt'ün takip edildiğine ilişkin soruları cevaplarken şunları söyledi: ?Emniyet olayın 'yanlış anlama' olduğunu tespit etti. Kendisinin takip söz konusu değil. Sayın üye de olayın yanlış anlama olduğunu anladı? dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamda ise Paksüt'ün aracının takip edildiği iddiaları yalanlanarak ?Aracın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele'ye ait olduğu ve başka bir çalışma için orada bulunduğu anlaşılmıştır? denildi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber