Tapu müdürlükleri rüşvetten arındırılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 23:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Trakya'da son 2 ayda 3 tapu müdürlüğüne rüşvet operasyonu düzenlendi. Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen tapu operasyonlarında 16 kişi cezaevine konuldu.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde tapuda rüşvet aldıkları iddiası ile gözaltına alınan 8 kişinin sorgusu sürüyor.

Edirne'de tapu müdürlüğünde başlayan rüşvet operasyonu Tekirdağ'a da sıçradı. Çorlu'daki rüşvet operasyonundan sonra son olarak da Marmara Ereğlisi ilçesinde 8 kişi rüşvet iddiası ile gözaltına alındı.

Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen tapu operasyonlarında 16 kişi cezaevine konuldu, 8 kişinin ise sorgusu devam ediyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 22 Nisan'da düzenlenen ''Elma Kurdu'' adı verilen operasyonunda ''rüşvet'' ve ''irtikap'' suçlarının işlendiği iddiasıyla Edirne Tapu Sicil Müdürlüğü çalışanları, emlakçı ve aracıların bulunduğu 11 kişi, göz altına alınmıştı.

Mahkemeye sevk edilen 11 kişiden Edirne Tapu Sicil Müdürü İsa C., memurlar Abdullah T., Emrullah A., Hayrullah Ö. ve Zafer T., ''irtikap'' suçundan mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Edirne'den sonra tapu operasyonu Tekirdağ'a sıçradı. Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı olarak Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi ve özel bir bankanın şubesine düzenlenen ''Mekan'' adı verilen operasyon kapsamında ''rüşvet alma, suç işlemek için teşekkül oluşturma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama'' suçlarından mahkemeye çıkarılan Çorlu Tapu Sicil Müdürü Ömer Y., tapuda memur Nihat G., olaya karışan Aysun Y., Aysun E., Fatma Özçelik, Mustafa G., Mehmet Y., Mehmet Emin A., Atilla B., Mehmet T. ve Muharrem G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Son olarak da Marmara Ereğlisi Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Tapu Sicil Müdürlüğünde, ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve rüşvet'' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Tapu Sicil Müdürü A.B ile aralarında kurumdaki memurların da bulunduğu T.K, S.Ç, S.Y, G.B, S.Ş, İ.B ve N.Ö. gözaltına alındı.

Rüşvet ve irtikap iddiaları ile gözaltına alınan 8 kişi ifadelerinin alınması için jandarmaya götürüldü. Jandarma tapu müdürlüğündeki çok sayıda evraka el koydu. Cumhuriyet Savcılığı'nda ek süre isteyen jandarmanın şahısları 4 gün sorgulayacağı öğrenildi.

Trakya'da son 2 ayda 3 tapu müdürlüğüne rüşvet operasyonu düzenlendi. Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda birçok memur rüşvetten cezaevine kondu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber