Aksaray'da virüs paniği sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaraylılara meyve sebzelerini bol suyla, hatta sirkeyle yıkamalarını

tavsiye ettiklerini söyledi.

Palta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'daki toplu ishal, kusma ve karın ağrısı vakalarıyla ilgili kentte bulunan yetkili kurum ve kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığından gelen görevlilerin yaptığı çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kentte 3-4 gündür bir hadisenin yaşandığını ifade eden Palta, Aksaray Devlet Hastanesi ile diğer sağlık kuruluşlarına bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile yapılan başvurunun şu ana kadar 2 bin 500'ü geçtiğini kaydetti.

Aksaray'da yaşanan durumun "çok korkulacak ya da panikleyecek boyutta olmadığını" belirten Nevzat Palta, şunları söyledi:

"Yaptığımız laboratuvar çalışmalarına göre, suyla ilgili bir sorun yok. Ben gönül rahatlığıyla şebeke suyu tüketiyorum. Her gün 15 farklı noktadan su numuneleri alınıp inceleniyor. Şu ana kadar bir sorun görülmedi. Sorun konusunda bir virüs üzerinde yoğunlaşıldı. Bu konuda araştırmalar sürüyor. Yine de su kaynatılırsa iyi olur. Ayrıca

Aksaraylılara, meyve sebzelerini bol suyla, hatta sirkeyle yıkamalarını tavsiye ediyoruz. Bunları bir tedbir olarak sunuyoruz. Bunları söylüyoruz ama suyla ilgili sorun varmış gibi algılanmasın. Çünkü bizler, belediye yetkilileri olarak suyumuzu içiyoruz." Hastanelere gelen hasta sayısında ciddi bir azalma görüldüğünü vurgulayan Palta, "Bir vaka var ama çok tehlikeli değil. Basit tedaviyle hastaneden ayrılıyorlar. Hastanede tedavisi süren yok. Sorun var ama kaynağı belli değil. Araştırılıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber