YÖDER baskınına, öğrenci protestosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 16:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)

VAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) yapılan baskında, çeşitli suçlardan aranan 3 öğrencinin gözaltına alınmasını bir grup öğrenci protesto etti. Dernek binasından Sanat Sokağı'na kadar yürüyen öğrenci grubu, basın açıklaması yaparak sessizce dağıldı.

YÖDER'li yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, derneklerinin bulunduğu Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan Mavi Plaza'dan çıkarak yürümeye başladı. Öğrenciler, ?Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atarak ellerinde taşıdıkları ?Baskılar bizi yıldıramaz', ?Oyun klasikleşti senaryoyu bozacağız', ?Kendimizi ihbar ediyoruz' pankartlarıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Sokağı'na kadar yürüdü.

Sanat Sokağı'nda öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan, Müjdat Taşdemir, son siyasal ve askeri hareketliliğin gençleri kaygılandırdığını söyledi. Taşdemir, Kürt sorununun demokratik, barışçıl zeminde çözülmesi gerektiği AKP'nin sorunu askeri yöntemlere havale ederek çözümsüzlüğe götürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

?Üniversitelerde gelişen meşru ve demokratik eylemlere karşı bir soruşturma terörü ile karşı karşıya kaldığımızı ortadadır. Bu açılan soruşturmaların özelde 1'inci sınıflara yönelik olması sistematik olarak sindirme politikasının güdüldüğünü göstermektedir. Gençliğin geliştirdiği meşru ve demokratik eylemlerimizi sürdürecek, yurtsever duruşumuzdan ve kararlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Dün YÖDER'e yapılan baskının, var olan sürecin parçası, yıldırmaya, sindirmeye yönelik olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin ve ilişkide olduğumuz dershane, lise ve mahalle gençliğinin YÖDER'e gelmemesi için tehdit edildiğini, insanlık onuruna yakışmayan ajanlığın teklif edildiğini, kabul edilmediğinde şiddete maruz bırakıldığını görmekteyiz. Derneğimize yapılan baskında türlü bahanelerle üç arkadaşımızın gözaltına alınmış olduğunu kamuoyuna belirtmekte yarar olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber