Köksal: Dinleme söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine ilişkin iddialar konusunda, "Böyle bir şey söz konusu değil. Polislerimiz 6 aydır süren projeli bir çalışmanın devamıyla ilgili oradaydılar" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Köksal, konunun Paksüt ile ilgili olmadığını, yaklaşık 6 ay önce alınmış olan izinle projeli çalışma yürütüldüğünü belirtti. Köksal, şunları kaydetti:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızda çalışan 2 görevlimiz yürüttükleri bir projeli çalışmayla ilgili bilgi kaynaklarıyla görüşme yapmak için söz konusu yere geliyorlar. Aracı park etmeye çalışırken sonradan isminin Ferda Paksüt olduğunu öğrendikleri hanımefendiye, 'Aracınız ne kadar park yerinde kalacak?' diye soruyor ve 'Araç burada bekleyecek' cevabını alıyorlar. Bunun üzerine başka bir yere park ediyorlar."

Köksal, "Sayın Paksüt'ün başka bir araçla daha önceden takip edildiğine dair şüphelerini aktardığına dair iddialar var. Size bu konuda bir ihbarda bulunuldu mu?" şeklindeki soru üzerine, "Resmi bir başvuru olmadı. Ancak Başkan Vekilimiz olay sırasında Ankara Emniyet Müdürümüze bir araç plakası vermiş, Emniyet Müdürümüz plakayı araştırmış, herhangi bir araca tescilli olmadığını Sayın Paksüt'e iletmişler" dedi.

Olaydan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Ankara Valisi ve kendisinin, Osman Paksüt ile görüştüğünü anlatan Köksal, polislerin yaptığı çalışmayla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Köksal, "Görüşmenizden tatmin oldu mu?" şeklindeki soruya ise "İkna olduğu kanaatindeyim" karşılığını verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün ek koruma isteyip istemediği yönündeki soruyu da Köksal, "Yasa gereği kendileri korunmaktadır. Zaten olay günü de koruması yanındaymış" diye yanıtladı.

Bağdat'ta bir polisin yaralanmasıyla ilgili bir soru üzerine de Emniyet Genel Müdürü Köksal, Büyükelçiliğin korunması görevini sürdüren görevlilerden birinin yaralandığını söyledi. Köksal olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Görevlimiz sağ, sol ayak bileklerinden ve kalçasından yaralanmıştır. Polisimiz, özel uçakla Ankara'ya getirildi."

Köksal, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde tedavi gören Ergin Kılıçaslan adlı görevlinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber