Şehit piyade onbaşı Afyon'u yasa boğdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2008 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Yakup Suna (21) memleketi Afyonkarahisar'ı yasa boğdu.

Geçen hafta cumartesi günü Hakkari'de şehit olan ve Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde Pazar günü toprağa verilen Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun'dan sonra, Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler beldesi doğumlu Piyade Onbaşı Yakup Suna da Şırnak'ta şehit oldu. Çobanlar ilçesinden sonra Gebeciler beldesi de ilk asker şehidini verdi. Bir hafta 2 şehit veren Afyonkarahisar şehitlerine ağlıyor. Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı Yakup Suna'nın ailesi acılı haberi dün gece aldı. Acılı haberi alan ailenin evinde göz yaşları dinmiyor.

Acemi birliğine Erzincan'a giden Piyade Onbaşı Suna, dağıtım izni için memleketine geldi. Dağıtım izni bittikten sonra usta birliğinde vatani görevini yerine getirmek üzere Şırnak'a giden Suna, erken terhis olmak için izin kullanmayınca terhisine 68 gün kalmıştı. Ömer ve Nazik Suna'ın 3 çocuğunun en büyüğü olan Suna, evin tek erkek evladıydı. Zeliha ve Hayriye isimli 2 kız kardeşe sahip, ortaokul mezunu olan Suna, bir süre babasının yanında çiftçilik yaptı, askere gitmeden önce de mobilyacılıkta çalışıyordu.

Oğlu Yakup ile 3 gün önce tarlaya işe giderken cep telefonu ile görüştüğünü dile getiren acılı baba Ömer Suna, "Bir sıkıntın, paran falan var mı? diye sordum. O da arazide olduklarını ve bir ihtiyacının olmadığını söyledi. Oğlumu askere gönderiyorum diye gurur duyuyorum ama terhisine kısa süre kala şehit olduğu haberini alıyorum. Askere gitmeden önce bize şaka olsun diye 'Şırnak'a gidip şehit olacağım' derdi. Biz de Allah korusun oğlum derdik. Şaka olarak söylediği şimdi gerçek oldu. Oğlum Şırnak'ta şehit düştü" dedi.

Şehidin annesi gözü yaşlı Nazik Suna ise oğlu Yakup ile 12 gün önce telefonla görüşmüş. 12 aydır oğlunu görmediğini, oğlunun hasreti ile yanarken şehit olduğu haberini aldığını dile getiren acılı anne Nazik Suna, "Telefonla görüştüğümüzde 'Anne ben dağa çıkıyorum. Buralar çok karışık. Beni merak etmeyin, hakkınızı helal edin. Ben dağdan dönünce seni tekrar ararım.' demişti. Hep dağdan dönüp aramasını bekledim. Anneler gününde belki oğlum arar, tekrar sesini duyarım diye beklemiştim. Dağda olduğu için beni arayamadı ve son kez sesini duyamadım" diye konuştu.

Acılı anne Suna, "Bizi perişan ettiler. Biricik yavrumu benden aldılar. Oğluma doyamadan kaybettim. Allahım bana böyle bir acı yaşattın, aynı acıları başka analara yaşatma. Allahım oğlumu şehit edenlere de evlat acısı yaşat" diye ağıt yaktı.

Bu arada, Şehidin amcası Şükrü ve annesi Nazik Suna, evin içinde bahçeye çıkarken fenalık geçirdi. Amca Şükrü ve anne Nazik'e şehidin evinin önünde bekletilen 112 Acil Yardım ekipleri müdahale etti. Evladını kaybetmenin acısını yaşayan anne Nazik ve amca Şükrü Suna'yı şehidin kız kardeşi Zeliha teselli etti.

Şehit Piyade Onbaşı Yakup Suna için Gebeceler beldesinde askeri tören düzenlenecek. Şehit Suna'nın cenaze namazı Gebeceler merkez camiinde ikindi namazına mütakip kılındıktan sonra belde mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber