Ambulansın ezdiği doktor toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe'de, geri geri gelen ambulansın çarpması sonucu yaralanan ardından da doktorsuz ambulansla hastaneye sevk edilirken komaya girip yoğun bakımda yaşamını yitiren kadın doktor son yolculuğuna uğurlandı. 49 yaşındaki İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Değirmenci'nin cenazesi, yakınları ve çok sayıda meslektaşının katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Doktor Nurgül Değirmenci, Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ndeki bir hastasını ziyaret etmek için gittiği sırada, hastanenin acil servisinden geri geri gelen Soner Özdemir'in kullandığı ambulansın çarpması sonucu yere düşerek başını beton bariyere vurdu. Ağır yaralanan kadına iddialara göre kaldırıldığı acil serviste, ilk müdahaleyi yapmak isteyen meslektaşları tarafından yanlış şekilde müdahale edildi. Solunum yolunun açık kalması için yapılan müdahalede Değirmenci'nin nefes borusu yerine yemek borusuna girildiği iddia edildi. Doktor Değirmenci, ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakil edilmek için, içinde bir hizmetli ve bir de Acil Tıp Teknisyeni'nin bulunduğu doktorsuz ambulansa konularak yola çıkarıldı. Solunumu ve kalbi duran Değirmenci, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun çabalar sonucunda yeniden nefes almaya başladı.Yoğun bakıma alınan ancak bitkisel hayattan çıkamayan kadın doktor yaşamını yitirdi. Doktor Nurgül Değirmenci'nin ihmaller zinciri sonucu ölümü ailesi, yakınları ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Nurgül Değirmenci'nin cenazesi öğle saatlerinde daha önce başhekim yardımcısı olarak görev yaptığı Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin önüne getirildi. Değirmenci'nin cenazesi burada yapılan törenin ardından Maltepe Merkez Camii'ne götürüldü. Annesinin tabutuna sarılan Yağmur Değirmenci uzun süre gözyaşı döktü. Yağmur'u babası İbrahim Değirmenci teskin etmeye çalıştı. Talihsiz kadının annesi Emine Yanık da tabuta sarılarak kızı için gözyaşı döktü. Değirmenci öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Pendik Şeyhli Mezarlığı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber