CHP'li ilçe başkanı yolsuzluktan tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın, Bigadiç ilçesindeki bor madeni işletmelerindeki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle düzenlendiği "Bor" isimli operasyonda yakalanan zanlılardan, aralarında CHP Bigadiç İlçe Başkanı T.Y.'nin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Eti Bor Bigadiç Maden İşletmeleri'nde temizlik, yemek ve benzeri hizmet alımlarıyla ilgili ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle üç aylık takip neticesinde yapılan operasyonda, aralarında üç kamu görevlisi ve CHP İlçe Başkanı T.Y.'nin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 11'i serbest bırakılırken 12'si mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan altısı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken T.Y., Acarlar AŞ sahibi M.A., İstanbul'da faaliyet gösteren maden cevherleri test cihazları ithalatçısı Üster firmasının sahibi K.D., Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası üyesi, Galatasaray Lisesi ve ODTÜ Fizik Bölümü mezunu İ.D., M.Z. ve N.D., tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

Bu arada iki zanlının firar ettiğini, yakalanmalarına çalışıldığı bildirildi. Eti Bor Maden İşletmesi'ndeki ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen Bor operasyonuyla ilgili soruşturmanın genişletilerek devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber