Yargı teşkilatı toplantısı yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adalet Bakanlığınca ön taslağı hazırlanan Yargı Reformu Strateji Planı ile üç yıl önce yürürlüğe giren TCK'nın uygulanmasındaki çeşitli sorunlar, çözüm önerileri ile yeni bazı yasal düzenlemelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulması amacıyla, Antalya Kundu'daki Adalet Bakanlığı Sosyal Tesislerinde Yargı Teşkilatı toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga ile tüm illerin yargı teşkilatı mensupları katıldı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargı Reformu Strateji Planı ile ilgili herkesin düşüncesinden, fikrinden, önerisinden yararlanacaklarını ve bunu, son şeklini birlikte vermek suretiyle ilgili yerlere sunacaklarını söyledi.

Bu planın bu yılın sonuna kadar olgunlaştırılıp, AB'ye sunulması gerektiğini vurgulayan Şahin, reformla ilgili kurulan komisyonda Adalet Bakanlığının konuyla ilgili üst düzey yöneticileri ve tetkik hakimlerinin, üniversitelerin konuyla ilgili öğretim üyelerinin, Yargıtay ve gerekirse Danıştaydan daire başkanları ile üyeler ve baro temsilcilerinin bulunduğunu kaydederek, "Hiç kimse (Bize sorulmadı) diyemez" dedi.

Şahin, konuşmasında hakim ve savcıların lojman ve mesken sorunu yaşamamaları gerektiğine de değinerek, "Hakim ve savcılarımızın lojman sorunlarını çözme bakımından önemli mesafe alındı. Üç yıl sonra lojman sorunu olan hakim ve savcı arkadaşımız kalmasın istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber