Konya'da 393 hasta, ishalden hastanelik oldu

Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 393 hasta ishal ve benzeri şikâyetlerle çeşitli hastanelere başvurdu. Konya İl Sağlık Müdürlüğü ilk tetkikler ile ishalin sudan kaynaklanmadığını, ancak yine de vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi..

Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yayınlanan açıklamada, ishal ve benzeri şikâyetlerle Numune Hastanesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 19 Mayıs günü toplam 393 hastanın başvurduğu bildirildi. Bunlardan 8'inin yatarak tedaviye alındığının ifade edildiği açıklamada, başvuran hastaların ortak şikâyetlerinin, hafif karın ağrısı, hafif ishal, hafif ateş olduğu belirtildi.

Ön incelemelerde gaita (dışkı) tahlillerinde herhangi bir bulguya ulaşılamadığının kaydedildiği açıklamada, ?Daha ileriki tedkikin sonuçlanması için zamana ihtiyaç bulunmaktadır. Müdürlüğümüzce yapılan su tahlillerinde bugüne kadar herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmamıştır. Ama yine de vatandaşlarımız uyarılara çok titizlikle uymalıdırlar? denildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yayınlanan açıklamada, toplum sağlığının korunmasında, özellikle su ile bulaşan hastalıklarda bütün tedbirlerin eksiksiz ve devamlı şekilde uygulanmasının son derece önemli olduğuna işaret edilerek ?Alınacak tedbirlerin en önemlisi de tüketime verilen içme ve kullanma sularının sağlıklı olmasıdır. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde sularla ilgili ilimizin her bölgesinde su numuneleri almaktadırlar? denildi.

-BELİRTİLER GÖRÜLDÜĞÜNDE EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİN-

İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda rutin çalışmalar yapıldığının anlatıldığı açıklamada vatandaşlara su ve besinlerle bulaşan hastalıklardan korunmaları için şu tavsiyelerde bulunuldu:

?Eller bol su ve sabunla yıkanmalı, sağlıklı ve yeterli, su temin edilmeli. Temiz olduğundan emin olunmayan sular, kaynatılarak veya klorlanarak kullanılmalı, insani atıkların uygun şekilde uzaklaştırılması gerekir. Ayrıca tuvalet kağıdı kullanıldığında parmakların bulaşmamış olmasına dikkat edilmelidir. Karasineklerle mücadele için evde çöpler kapalı kovalarda biriktirilmelidir. Bebekler anne sütü ile beslenmelidir. Çiğ yenmesi, gereken sebze ve meyveler temiz su ile yıkandıktan sonra yenmelidir. Pişirilerek yenilen yiyecekler güvenli bir şekilde hazırlanmalı ve saklanmalıdır. Seyyar satıcılardan gıda alınmamalıdır. Kabuklu deniz ürünleri temiz yerlerden temin edilmelidir. Kişide karın ağrısı, ishal ve kusma belirtileri ortaya çıkarsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kişiler hasta oldukları dönemde, bulaştırıcı olduklarından, kişisel korunma yöntemlerine özen göstermelidirler.? .

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber