Genelkurmay, Vatan Gazetesinin akreditasyonunu süresiz iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili iddiaları haber yapan Vatan gazetesinin akreditasyonunu süresiz kaldırırken, Başbakan Erdoğan, Sağlar, Vatan ve Birgün gazetelerine dava açtı.

Eski Bakan Fikri Sağlar'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe görüşmesine dair iddialarına sert tepki gösteren Genelkurmay haberi yapan Vatan Gazetesi'nin akreditasyonunu süresiz iptal etti. Vatan muhabirinin Anıtkabir'de düzenlenen törenlere de alınmadığı bildirildi.

SAĞLAR, VATAN VE BİRGÜN'E DOSYA DAVASI

Başbakan Erdoğan, ?Büyükanıt'a Dosya Verildi mi?' başlıklı köşe yazısında, ?kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu' gerekçesiyle yazıyı kaleme alan Fikri Sağlar ve Birgün gazetesi aleyhinde 50 bin YTL, Vatan gazetesine de 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Sağlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunuldu. Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Birgün gazetesinde, 15 Mayıs 2008 tarihinde, Sağlar'ın kaleme aldığı ?Büyükanıt'a Dosya Verildi mi?' başlıklı köşe yazısının yayımlandığı anımsatıldı. Dilekçede, şunlar kaydedildi:

?Fikri Sağlar, deneyimli bir hukukçu, deneyimli bir siyasetçi ve halen ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapmakta olan bir gazetecidir. Bu derece profesyonel ve deneyimli birinin dedikodulara dayanarak, böyle gerçek dışı bir yazıya imza atmasını anlamak mümkün değildir. Haksız ve kötü niyetli olduğu aşikar olan Sağlar, bu eylemiyle açık bir şekilde Erdoğan'ı zararlandırmayı amaçlamaktadır. Dava konusu yayında yer alan bu iddialar, tamamen düzmece ve yalandır. Birgün gazetesinde yayımlanan tamamen gerçek dışı, hayal mahsulü ve hukuka aykırı isnat ve ithamlar ile davalılar, Erdoğan'ın toplum önünde küçük düşürülmesine, şahsiyet haklarının ağır surette ihlal edilmesine sebebiyet vermişlerdir.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber